CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, AKP’li eski bakan Egemen Bağış’ın makam şoförünün İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrosunda olduğu ve Bağış’a özel olarak tahsis edildiğini iddia etti. CHP’li Ataman’ın iddiasına göre, Bağış’ın 13 yıldır özel şoförlüğünü yapan İBB kadrosundaki M.G. bu hafta apar topar İBB tarafından geri çağrıldı. Ataman, Bağış’ın özel şoförlüğünü yapan M.G’nin aslında büyükşehir […]

İBB, Bağış’ın şoförüne  13 yıl maaş ödemiş

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, AKP’li eski bakan Egemen Bağış’ın makam şoförünün İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrosunda olduğu ve Bağış’a özel olarak tahsis edildiğini iddia etti.

CHP’li Ataman’ın iddiasına göre, Bağış’ın 13 yıldır özel şoförlüğünü yapan İBB kadrosundaki M.G. bu hafta apar topar İBB tarafından geri çağrıldı. Ataman, Bağış’ın özel şoförlüğünü yapan M.G’nin aslında büyükşehir kadrosunda şoför olduğunu ve İBB tarafından mevzuata aykırı şekilde Bağış’a tahsis edildiğini söyledi.

İBB’YE ÇAĞRILDI

İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından İBB birimlerinde yapılan düzenlemeler esnasında şoför krizinin ortaya çıktığını ifade eden Ataman “Bağış’ın şoförü M.G bu hafta apar topar asıl görev yeri olan İBB’ye çağrıldı. Yasalsa bu tahsis neden geri çağırdınız? Bu şekilde birçok şoför ve araç tahsisi yapıldığını biliyoruz. Yakında hepsini isim isim açıklayacağız” dedi.

‘780 BİN LİRA’

Bağış’a tahsis edilen şoför için İBB’nin 13 yıl boyunca maaş ödediğini söyleyen Ataman, “Bağış’ın şoförünün İBB’ye maliyeti kaba bir hesapla 780 bin lirayı buluyor. İstanbul halkının parasının bu yöntemle kimlere peşkeş çekildiği yakında tek tek ortaya çıkacak. Bu tip şoför ve araç tahsislerinin İstanbullulara maliyeti milyonlarca lirayı buluyor. Geriye dönük olarak bu paraları kamuya kazandıracağız. ‘İstanbul sevdalarını’ ortaya dökeceğiz” diye konuştu.