İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte bugün 'geçmiş olsun' dileklerini yerinde iletmek için Malatya ve Elazığ'a giderek incelemelerde bulundu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu deprem bölgesinde

Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı arama kurtarma ekipleri gece bölgeye hareket ederek yardım çalışmalarına başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte bugün “geçmiş olsun” dileklerini yerinde iletmek amacıyla önce İBB arama-kurtarma-yardım ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü Malatya’ya gitti.

Burada çalışmaları yerinde izleyecek olan İmamoğlu, Malatya’nın ardından depremin merkez üssü olan Elazığ’a geçerek güzergah boyunca depremin etkilediği yerleşim bölgelerini ziyaret etti.

İBB 158 PERSONEL VE 23 ARAÇLA ÇALIŞMALARA KATILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), depremin meydana geldiği Elazığ'da 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama, kurtarma ve yardım ekipleriyle çalışma yürütüyor.

Elazığ'a sevk edilen toplam 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama kurtarma ve yardım ekipleri çalışmalarına başladı.

Bölgede, yardım için giden Destek Hizmetleri Lojistik ekibi ile birlikte 3 bin kişiye 2 çeşit yemek üretme kapasitesine sahip yemek tırı, soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyon, jeneratör gibi ekipmanlarla birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personelleri bulunuyor.

İBB iştiraklerinden Hamidiye AŞ. de bölgenin su ihtiyacını karşılamak üzere su tankerini deprem bölgesine sevk etti.

İMAMOĞLU DEPREM BÖLGESİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'ın Mustafa Paşa Mahallesindeki deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak, depremzedelerle görüştü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte, depremin vurduğu Elazığ’da incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan İmamoğlu, şu şekilde konuştu:

"Öncelikle hem Elazığ’ın hem Malatya’nın, bütün ülkemizin başı sağ olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Bugün eşimle, Genel Başkan yardımcılarımızla ve milletvekillerimizle beraber önce Malatya’daydık, şimdi Elazığ’dayız. Bu haberleri alınca çok üzülüyoruz. Ama bir başka boyutu var: Üzülmek değil de bizim esasen, çok hissetmediğimiz günlerde ne yaptığımız çok önemli. Deprem, her ne kadar gerçeğimiz olsa da çok hızlı unutabiliyoruz. Bunu unutmamak adına, hepimiz sorumluyuz. Hepimiz, sorumluluk sahibi makamlardayız.

Belli ki konu, sadece İstanbul değil; bugün Elazığ’dayız. Yarın Ege’de olabiliriz. Boylu boyunca Anadolu’yu geçen bu deprem hattının, her an her yerde bu tarz sorunları bizimle yüzleştirme imkanı var. Bu, doğanın bir gerçeği. ‘Duacı olmaktan yana üzülüyoruz’ demekten, açıkçası milletçe bence usandık. Başka gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Hızlıca yol almalıyız. Hızlıca tedbirler almalıyız. Deprem bölgesinde bulunan şehirlerimizin başka hiçbir önceliği yok. Gönül arzu ederdi ki, evet, deprem bir gerçek, ama tek bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini duymayalım. Ama ne yazık ki ölüm haberleri aldık. Şu anda da bekleyiş var. Umarım, enkaz altındaki vatandaşlarımızı sağ bir şekilde kurtarırız.

Görüyorum ki, ülkemizin, devletimizin, bütün kamu kurumlarının arama-kurtarma ekipleri, burada gönül gönüle, el ele hizmet ediyorlar. Bu aşamasındaki bu birlikteliğimiz çok doğru. Ama bu birlikteliğimiz, afet dışında da elde etmemiz gereken bir birliktelik atmosferi. Deprem, öncelikli meselemiz. Geldik, acıları paylaştık.”