İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK’nin iptal kararına ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle: “Ramazanın ilk günü orucumuzu açtık dualarımızı ettik. Ben Sultanbeyli’deydim söz vermiştim beni ilçemdeki insanlar tanır ben ramazanda iftarlarımı bu şehrin insanlarının yer sofralarında açarım onlarla bir olurum. Biz bu ülkede kul hakkı yensin istemiyoruz, gençlerimizin geleceği aydın olsun başka ülkelerde […]

İBB Başkanı İmamoğlu: Artık herkes konuşacak, her şey çok güzel olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK’nin iptal kararına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Ramazanın ilk günü orucumuzu açtık dualarımızı ettik. Ben Sultanbeyli’deydim söz vermiştim beni ilçemdeki insanlar tanır ben ramazanda iftarlarımı bu şehrin insanlarının yer sofralarında açarım onlarla bir olurum. Biz bu ülkede kul hakkı yensin istemiyoruz, gençlerimizin geleceği aydın olsun başka ülkelerde hayaller kursunlar istemiyoruz.

Ramazan ayı kucaklaşma ayı biz kucaklaşacağız dedik başladığımız ilk günden itibaren bunu anlattık. Bu şehirde yaşayan 16 milyon insana vatansever dedik İstanbul İttifakı’nın oyuna talibiz dedik.

Biz bu yola çıktığımız günden beri partileri ayırt etmedik, ben CHP evladıyım gurur duyuyorum. Ben dedim ki ‘bu şehir için İYİ Partililerin de oyunu istiyorum, Saadet Partilinin de oyunu istiyorum. AK Partililerin de MHP’lilerin de HDP’lilerin de oyunu istiyorum.

Yola çıktığımızda medya yanımızda yoktu devletin hiçbir imkanı yanımızda yoktu bizim yanımızda siz vardınız siz halk vardı.

Kazandığımız bu seçimi 31 mart akşamı elimizden almaya çalıştılar. Emeğimizi çalmaya çalıştılar, işbirlikçi Anadolu Ajansı’nın utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi saat bilgi paylaşamadı. O gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti alelacele ‘3 bin oyla kazandık’ diye açıklama yaptılar. Sizlerin kararlılığı sandıkların başında durmanız ıslak imzalı tutanakların yanınızda olmasıyla inancımız bir kat daha arttı. 31 Mart’tan sonra tüm şeytanlıkları, tüm şaibeli işleri kendileri kazanamayınca ortaya attılar. Hiçbirinde gerekçe tutturamadılar. Biz o akşam kararlı olmasaydık çıkıp ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyeceklerdi, dedirtmedik! 31 Mart’tan sonraki süreçte kendileri gerekçe tutturamayınca karar vericileri etki altına almaya çalıştılar.

YSK karar açıklıyor, neymiş sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmiş. Ya kardeşim, aynı kurullarla geçen sene cumhurbaşkanı seçtin aynı kurulla referandum yaptın anayasa değiştirdin.O zaman anayasa da şaibeli!

Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız, İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir şu anda size bir söz söyleyeceğim. Yolumuz uzun heyecanımız yüksek gençliğimiz var! Biz adalete inancı tam demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz! Bu milletin demokrasinine kimse engel olamaz. Bu ülkede karar vericiler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler! Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ben biliyorum ki bu yolu yürürken ben asla yalnız yürümeyeceğim. Ben 16 milyon İstanbulluyla yürüyeceğim.

Asla vazgeçmeyeceğiz. Süreci en sağlıklı şekilde yönetmeye kararlıyız. İstanbul’un her yerinde, insanlarımız bir an için kaygı duymuş olabilirler. Buradayız, hep beraber çalışacağız. Bizden kavga bekleyenler, huzursuzluk umanlar, bu ülke adına birtakım unsurlar üzerinden kendi emellerine uygun olarak hareketler bekleyenleri şaşırtacağız.

Ben niye kabul görmedim söyleyeyim mi size… Ben ‘bir kişiden talimat almayacağım’ dedim, 16 milyon insandan talimat alacağım. ‘Bana hizmet etmeyin, 16 milyon insana hizmet edin’ dedim. ‘Artık büyükşehirde israf yok’ dedim. Artık ‘kişilere, kurumlara, partilere, derneklere, vakıflara, cemaatlere yardım yok’ dedim. Millet var millet!”

Bir tavsiyem var: Siyasi geçmişi, düşünceleri ne olursa olsun ellerini vicdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum. Demokrasi adına haklılığımızı anlatsınlar. Sanatçıymış, konuşamazmış… Konuşacak! Artık konuşma vakti. Artık sanatçısı da, iş insanı da, işçisi de, öğretmeni de, memuru da konuşacak, herkes konuşacak!