KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları’nın kura çekimi törenin konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Güven önemli. Bir yöneticinin toplumdan güven duygusunu alarak işini yapması çok kıymetli. Duam odur ki 16 milyonluk kente hizmet ederken her birinizin güvenini en üst seviyede kazanmış bir belediye başkanız olmak. Güven kaybedildiğinde, Allah korusun ki gerçekten o iş zorlaşır” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu: Güven önemli

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13 Haziran 2020’de temeli atılan, 32 blok ve bin 446 bağımsız birimden oluşan "KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları"nın kura çekimi törenine katıldı.

Projenin tasarım ödülü aldığı ve planlanan tarihten 5 ay önce tamamlanacağı bilgilerini paylaşan İmamoğlu, “Zamanında iş bitirmek sorumluluktur. Ama zamanından önce iş bitirmek de övgüye tabidir. Yapacağımız her iş böyle olacak, olmalı. Yeter ki koşullarımızı zorlayanlar olmasın. Yeter ki engellemeye dönük bir akılla sürece bakılmasın. Yeter ki toplu konut, sosyal konut yapmak için satın aldıkları imarlı bir konut arazisini ‘Yeşil alana çevirdik’ deyip milleti zarara uğratmasınlar. Yeter ki bunları yapmasınlar. Biz, daha iyilerini yapacağız” dedi.

Ekrem İmamoğlu, kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, ekonomik kriz ortamında konut üretmenin, yurttaşın yanında olmak anlamına geldiğini vurguladı. KİPTAŞ’ın, ekonomik kriz ve pandemi döneminde de projelerine devam etme başarısı gösterdiğine dikkat çekti.

ANKA’nın aktardığına göre İmamoğlu, şunları söyledi:

“EN KALİTELİ EVLERİ VE GERÇEKTEN HAK EDEN İNSANLARLA BULUŞTURACAĞIZ”

Tabiri caizse, sokağa çıkamadığımız ve salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz, gelir seviyelerinin çok düştüğü bir ortamda, bu projeye niyet ettik ve yola çıktık. Ama hiç geri durmadık. Çünkü şuna inanıyorduk: Bir kere, sürecimizi çok şeffaf yöneteceğiz. En ucuza mal edip, en kaliteli evleri ve gerçekten hak eden insanlarla buluşturacağız. Onu tariflerken de hem sosyal konut ihtiyacını gözetmekte hem de daha önce bir ev almamış olmasına bakmakta, KİPTAŞ'tan bir başka konutunun olmamasına bakmak gibi çok hassas konuları prensip olarak önümüze koyduk.

“BİZE GÜVENDİĞİNİZ İÇİN, SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Biz, sizlere karşı sorumluyuz. En iyi projeyi bitirip, size teslim etme sorumluluğumuzu büyüttük. Bize güvendiğiniz için, size teşekkür ediyorum. Güven önemli. Bir yöneticinin toplumdan güven duygusunu alarak işini yapması çok kıymetli. Duam odur ki 16 milyonluk kente hizmet ederken her birinizin güvenini en üst seviyede kazanmış bir belediye başkanız olmak. Güven kaybedildiğinde, Allah korusun ki gerçekten o iş zorlaşır. Allah, hiçbir yöneticiye, güveni kaybedilmiş bir yönetici pozisyonu oluşturmasın. Zordur çünkü süreci yönetmek. O bakımdan güveninize teşekkür ediyoruz. Katılımcı olmak, sürecin en etkin bir şekilde sizlerle beraber, sizlerin önerileriyle beraber şekillenmesini sağlamak da arkadaşlarımın burada ortaya koyduğu bir başka özgün durum.

“ZAMANINDA İŞ BİTİRMEK SORUMLULUKTUR”

Bir kere proje ödüllü bir tasarım. Mart ayının başında bunu teslim etme planını Ali Bey (Kurt) açıkladı az önce. Çok sevindim. Çünkü, zamanında iş bitirmek sorumluluktur. Ama zamanından önce iş bitirmek de övgüye tabidir. Onun için teşekkür ediyorum. Yapacağımız her iş böyle olacak, olmalı. Yeter ki koşullarımızı zorlayanlar olmasın. Yeter ki engellemeye dönük bir akılla sürece bakılmasın. Yeter ki imarlı bir arazimizi satın alıp, kendi dönemlerinde toplu konut, sosyal konut yapmak için satın aldıkları -biz satın almadık, bizden önce satın aldılar- imarlı bir konut arazisini ‘Yeşil alana çevirdik’ deyip milleti zarara uğratmasınlar. Yeter ki bunları yapmasınlar. Biz, daha iyilerini yapacağız.

“HİZMETİN SİYASETİ VE PARTİSİ OLMAYACAK”

Ama şunu söyleyeyim: Gerçekten biz her şeye rağmen kararlıyız. İstanbul'da çok güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu kentin Silivri'den Tuzla'ya, Sultanbeyli'den, Şile'den Kadıköy'e, Küçükçekmece'ye, her ilçesine eşit bakarak, bu milletin eşit bireyler olduğunu hissederek hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmetin siyaseti ve partisi olamayacak. Partimiz bizi aday gösterir, seçiliriz. Yaptığımız güzel işler, elbette partimizi ayağa kaldırır, partimizin övülmesine sebep olur. Ama hizmetin sahibi, millettir. Biz milletimize hizmet etmekten onun için büyük onur ve gurur duyuyoruz.”

“MİMARİ KATEGORİSİNDEDE TASARIM ÖDÜLÜ ALAN TEK PROJE”

İBB'den verilen bilgiye göre, 13 Haziran 2020’de temeli atılan 32 blok ve bin 446 bağımsız birimden oluşan KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları için daire belirleme kura çekilişi ile bin 396 hak sahibi noter huzurunda belirlendi.

Projede, her biri kapanmaz balkona sahip 474 adet 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 olmak üzere toplam bin 396 konut, 50 cadde üstü dükkân ve 1 adet kreş bulunuyor.

Üst kalitede malzeme kullanılan, sürdürülebilir peyzaj alanı, çocuk parkları ve engelli yolları ile konforlu bir yaşam vaat eden KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları, KİPTAŞ’ın özverili çalışmaları sayesinde imalatları titizlikle ve hızla yürütülerek tamamlanma aşamasına geldi. IDA - International Design Awards (Uluslararası Tasarım Ödülleri) 2020 kapsamında, “Mimari” kategorisinde Türkiye’den ödül alan tek proje KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları oldu.