İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurttaşların İstanbul’da 24 saat ulaşıma Marmaray’ın da dahil edilmesi talebi hakkında açıklama yaptı

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Marmaray mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da yurttaşların 24 saat ulaşıma Marmaray’ın da dahil edilmesi talebi olduğunu hatırlatarak, “UKOME'de çoğunluğu sağlayıp yerel yönetimleri saf dışı bırakmak isteyen yetkililerin vatandaşın sesine kulak vermeleri ülkemiz ve şehrimiz için daha hayırlı olur.” mesajını paylaştı.

İmamoğlu paylaşımında, “Vatandaşlar İstanbul'da başlattığımız 24 saat ulaşım hizmetine Marmaray'ın da dahil olmasını istiyor. UKOME'de çoğunluğu sağlayıp yerel yönetimleri saf dışı bırakmak isteyen yetkililerin vatandaşın sesine kulak vermeleri ülkemiz ve şehrimiz için daha hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikte Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) büyükşehir belediyeleri azınlığa düşürülmüştü. Daha önce UKOME’lerde kamu kuruluşları 10, belediyeler 11 üye ile temsil edilirken yeni yönetmelikle kamu kuruluşları 14’e çıkarılmıştı.

Karara tepki gösteren İmamoğlu, "“Güne göre, siyasi hesaba göre, siyasi iktidarın o günkü psikolojisine göre kanun hazırlamak dünyanın hiçbir yerinde yok. Burası sizin oyuncağınız değil” ifadelerini kullanmıştı.