İçişleri Bakanlığı, bazı İBB personellerinin çeşitli terör örgütüne üye olduğu iddiasının tüm yönleriyle soruşturulacağını bildirmişti. Bakanlığa yanıt veren İBB, "İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır." yanıtını verdi.

İBB'den İçişleri Bakanlığı teftişine yanıt: 86 bin çalışanımızı zan altında bıraktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı özel teftiş ilgili açıklama yaptı. 86 bin İBB çalışanın zan altında bırakıldığı belirtilen açıklamada “Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır" denildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Hak yemem hakkımı da yedirmem” dedim. Bugün de diyorum ki; “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter'da yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sosyal medyadan idare edilemez. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihli resmî yazımıza bilgi vermediği gibi bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır.

“Terör bağlantılı” kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en önemli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve belgeleri devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır.

31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur.

İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da konu üzerine yaptığı paylaşımda "Bu saatten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu millete emanettir" dedi.