‘Kanal İstanbul’ projesi ÇED raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmediği için görevden alınan profesör haberlerine İBB'den yalanlama. BirGün'e konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun konunun Kanal İstanbul ile ilgisi olmadığını belirtti

İBB'den Kanal İstanbul Projesi nedeniyle görevden alınan profesör haberlerine yalanlama

Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, ‘Kanal İstanbul’ projesi ÇED raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmediği için Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin’i görevden aldığı iddia edildi.

Konu ile ilgili BirGün'e konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, Alarçin'in görevden alınmasının 'Kanal İstanbul Projesi' ile ilgisi olmadığını belirtti.

Demirören Haber Ajansı'nda yer alan haberde ‘Kanal İstanbul’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporuna önceki yönetim zamanında olumlu görüş bildiren Alarçin’in, yeni yönetim zamanında görüşünü değiştirmesi istendiği iddia edildi. Görüşünü değiştirmeyen Alarçin'in bu nedenle görevden alındığı söylendi.

Ongun açıklamasında "Kendisi görevden alındı yerine yeni daire başkanı atandı. Biz bir sürü daire başkanını değiştirdik yeni insanlar geldi. Sıradaki de oydu. Bunun Kanal İstanbul raporu ile hiçbir ilgisi yoktur. Zaten kendisi de bir ay öncesinden görevden alınacağını biliyordu. Kanal İstanbul meseleleri gündeme gelmeden bilgisi dahildeydi" ifadelerini kullandı.

Görevden alınan Pof. Dr. Alarçin’in yerine, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçler'i atandı.