İstanbul'da etkili olan kar yağışının bugün 18.00’den itibaren yeniden başlayacağı tahmin ediliyor. İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbulluları yapılan uyarıları dikkate alma çağrısında bulundu.

İBB'den kar yağışı uyarısı: Akşam saatlerine dikkat

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde yeniden başlayacağı tahmin edilen etkili kar yağışına karşın İstanbulluları yapılan uyarıları dikkate alma çağrısında bulundu.

İstanbul’da 24 Ocak pazartesi 15.00’den itibaren şiddetini artıran kar yağışı, çoğunlukla Avrupa Yakası’nda etkisini gösterdi. Yoğun tipi nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi perdelendi. 8 saatte bir metrekareye düşen kar yağışı, 60 kilogram oldu. Kar kalınlığı yer yer 80-100 santimetreye ulaştı. İBB, dört gündür devam eden karla mücadele çerçevesinde 55 bin ton civarında tuz ve 21 ton civarında solüsyon kullandı.

Şehrin batı ilçelerinde etkili olan tipide kapanan D100 karayolunu ulaşıma açan İBB, sorumluluk alanı dışındaki TEM, Basın Ekspres ve ana arter olmayan yolların açılmasında da görev yaptı. Ekipler 4. Bölge olan Arnavutkoy'e küreme, dozer, is makinası desteği veriyor. İBB ekipleri ayrıca yolda bırakılan araçlar nedeniyle kapanan Hadımköy yolunun açılması çalışmalarına devam ediyor.

Etkili yağışının bugün 18.00’den itibaren yer yer etkili olacak şekilde yeniden başlayacağı tahmin ediliyor. İBB, 7 bin 421 personel, bin 582 araç ve iş makinasıyla elverişsiz hava koşullarına karşı mücadelesini sürdürecek.

48 BİN KİŞİYE İKRAM YAPILDI

İBB, son 2 günde 11 mobil büfe ile İstanbul genelinde karla mücadele çalışmalarına katılan 42 bin 570 personel ve 30 bin vatandaşa kumanya dağıttı. Yine mobil büfeler vasıtasıyla ana yollarda mahsur kalan 48 bin vatandaşlara su, çay ve çorba ikramı yapıldı. İBB’nin 21 sosyal tesisinde de yolda kalan ve sokakta yaşayan tüm vatandaşlara ücretsiz çorba ve su ikramı yapılıyor.

ibb-den-kar-yagisi-uyarisi-aksam-saatlerine-dikkat-972539-1.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İBB Sağlık Daire Başkanlığı Evde Sağlık Hizmetleri ekibi, hasta, yatağa bağımlı veya bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hizmetini aralıksız sürdürdü. İstanbullulara yaşadıkları ortamda sağlık, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri verilmeye devam ediyor.

550 KİŞİ İBB’YE MİSAFİR

İBB, sokakta yaşayan vatandaşların çetin kış koşullarından etkilenmemesi için 550 kişiyi misafir ediyor. Erkekler için Esenyurt’ta bulunan bakım merkezi, kadınlar için de Kayışdağı’ndaki misafirhane hizmet vermeye başladı. Bu merkezlerde giyim, hijyen, ilaç desteği veriliyor. Buna ek olarak, sağlık taramasından sonra, COVID pozitif çıkan evsizler, belirlenen alanlarda izolasyona alınacak. Bu çalışmalar, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, havaların soğumasıyla şehrin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanlarına desteğini sürdürüyor. Haftalık 500 noktada, günlük 2 ton besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımı gerçekleştiriyor.

ibb-den-kar-yagisi-uyarisi-aksam-saatlerine-dikkat-972540-1.

TOPLU ULAŞIMDA SON DURUM

Metro seferlerinin 02.00, metrobüs seferlerinin ise aralıksız gece boyu süreceği toplu ulaşımdaki güncel durum şu şekilde:

METRO

Dün gece saat 02.00’ye kadar seferleri uzatılarak sürekli tedbir sürüşleri ve temizleme çalışmaları yapılan raylı sistem hatlarında, bu sabah itibari ile seferler tüm hatlarda normal seyrediyor.

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda, dün gece yaşanan arıza giderildi. Seferler 5 dakikalık aralıklarla yapılıyor.
Metro hatlarında seferler bugün de gece saat 02.00’ye kadar uzatıldı.

Saat 00.00 itibarıyla; M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro ile F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarında seferler 30 dakika aralıklarla yapılacak.

ŞEHİR HATLARI

Şehir Hatları Vapurları’nda an itibariyle yaşanan bir sefer aksaması bulunmuyor ve seferler normal seyrinde yapılıyor.

İETT

955 ek sefer konulan İETT hatlarında, an itibari ile 5 bin 240 araçla, 15 bin 572 sefer gerçekleştirildi. Metrobüs aralıksız seferlerine devam edecek.

VERİLERLE İBB KIŞ ÇALIŞMALARI

İBB’nin kışa hazırlık kapasitesi şöyle:

Sorumlu Yol Ağı: 4.023 km
Personel Sayısı: 7.421
Araç ve iş Makinesi Sayısı: 1.582
Tuz Stoku: 206.056 ton
Kutu Tuz (kritik noktalara): 350 adet
Solüsyon Durumu: 64 tank (1.290 ton kapasite, saatte 25 ton üretim)
Traktör Sayısı (köy yolları için) : 142
Vinç - Kurtarıcı Sayısı: 11
Metrobüs Güzergâhı: 187 km (33 iş makinesi)
Buzlanma Erken Uyarı Sistemi : 60 istasyon