İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medyadan paylaştığı Arapça mesajda, "İlgililere duyurulur: İBB, Kanal İstanbul projesi protokolünden çekilmiştir" dedi

İBB'den Katar’a, Arapça Kanal İstanbul mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, yapılması planlanan ve çeşitli tartışmalara neden olan Kanal İstanbul Projesine ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Arapça mesaj paylaştı.

Arapça açıklamada, "İlgililere duyurulur: İBB, Kanal İstanbul projesi protokolünden çekilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ongun’un, İBB’nin projeden çekilmesini Arapça olarak paylaşması ise Katarlılar’ın Kanal İstanbul projesine verdiği destekle ilgili olduğu düşünülüyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehi Belediyesi Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki dönemde İBB-Ulaştırma Bakanlığı-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan ve mahkemelik olan ‘Kanal İstanbul işbirliği protokolü’nden çekildiklerini açıklamıştı.

İmamoğlu 23 Aralık 2019 itibarıyla bakanlıklara konuyla ilgili yazı gönderildiğini belirtmişti.

KATARLI AİLE ARAZİ ALMIŞTI

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın, Kanal İstanbul projesinin yapılacağı alandan 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıkmıştı.

Arazilerin satın alınmasıyla ilgili yapılan haberlerin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir genelge yayınlayarak belediyelerin tapu sorgusu yapmasını engellemek istemişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.