İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İBB’den yüklü miktarda burs aldığı ortaya çıkan AKP'li isimleri savundu.

İBB’den milyonlar alanları Soylu’nun yardımcısı savundu

İBB’nin AKP yönetiminden alınmasıyla önceki dönemlerde yaşanan skandallar ve vurgunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. AKP’li Betül Sayan Kaya, Rabia Kalender İlhan ve Ravza Kavakçı gibi isimlerin İBB’yi kullanarak yüklü miktarlarda burs aldıkları ortaya çıkmıştı.

İBB yönetimi yaşanan skandallarla suç duyurusunda bulunurken; alınan ücretlerin geri yatırılması için işlem başlattı.

SOYLU'NUN YARDIMCISI SAVUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımcısı Mehmet Ersoy'dan ise sosyal medyadan AKP’li isimler için destek açıklaması geldi. Ersoy paylaşımında, “İBB’den binlerce öğrenci burs alıyor ama iki kadın itibar suikastine uğruyor. Burada suç, burslu okumak mı, siyasetçi olmak mı? Yoksa Betül Sayan Kaya’a kişisel bilgilerini ifşa ederek ahlaksızca saldırmanızın nedeni karda kışta yediğinizin balığın kılçığını boğazınıza tıkaması mı?” ifadelerini kullandı.

KİM NE KADAR GÖTÜRDÜ?

Rabia İlhan Kalender: “Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim Sözleşmesi” kapsamında KİPTAŞ bütçesinden 671 euro, 9 bin 940 dolar, 123 bin 722 lira ve 128 bin 247 euro yani bugünkü kurla yaklaşık 2 milyon TL masraf ödendiği tespit edildi.

Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya: İBB şirketlerinden İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş.'de mühendis olarak görev yaptı ancak bu bilgi özgeçmişinde hiç yer almadı. 2008'de işe girişi yapılan Kaya, iki ay sonra İBB'den burs alarak ABD'ye gitti. Fatma Betül Sayan Kaya'dan ve kefil olan aile üyelerinden 20 bin 289 lira ve 85 bin 791 dolar ve masrafların yasal faiziyle birlikte yani yaklaşık 1 milyon liranın geri ödenmesi talep edildi.

Ravza Kavakçı: Kavakçı’ya yurt dışında doktora yapması için İBB’den 155 bin dolar ve 59 bin liralık burs ödemesi yapıldığı tartışma konusu olmuştu.

ibb-den-milyonlar-alanlari-soylu-nun-yardimcisi-savundu-976281-1.