Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin'e ilişkin paylaşım yapan İBB, "Yasalar uygulanmış olsaydı Pınar Gültekin bugün aramızda olacaktı. Tek bir kadının daha öldürülmesine tahammülümüz yok!" dedi.

İBB’den Pınar Gültekin paylaşımı: İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sosyal medya hesabından, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin ile ilgili yapılan paylaşımda "Tek bir kadının daha öldürülmesine tahammülümüz yok" ifadeleri kullanıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi son sınıfında öğrenim gören ve sınavlara hazırlanan 27 yaşındaki Pınar Gültekin 16 Temmuz tarihinde öğleden sonra aniden ortadan kayboldu. Ailesi polis ve jandarmaya başvurarak Gültekin’in bulunmasını istedi.

5 gün süren aramaların sonunca Pınar Gültekin'in cansız bedeni bir varilin içinde beton dökülmüş halde bulundu. Gözaltına alınan Cemal Metin Avcı isimli erkek, Pınar'ı öldürdüğünü itiraf etti.

İBB: ARTIK YETER

İBB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Artık yeter” denilerek şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284'ün uygulanmasını ve kadınların eşit yaşamasını istiyoruz. Yasalar uygulanmış olsaydı Pınar Gültekin bugün aramızda olacaktı. Tek bir kadının daha öldürülmesine tahammülümüz yok!"