İBB, troll hesapların paylaştığı bazı otobüslerdeki kalabalık fotoğraflarıyla ilgili açıklaması yaptı. Açıklamada, "Sırf İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu karalamak için yapılan bu organize kötülüğü şiddetle kınıyoruz" denildi

İBB'den troll hesapların paylaştığı fotoğrafa ilişkin açıklama: Organize kötülük!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Önder” isimli sosyal medya kullanıcısının yayınladığı sabah 06.00’da bazı otobüslerdeki kalabalık fotoğraflarıyla ilgili açıklaması yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2 hatta yaşanan yoğunluğa dair görüntülerin doğru olup olmadığının araştırıldığı ve aynı hatlardaki yolcu trafiğinin geçen haftalarla karşılaştırılarak incelendiği belirtildi.

Toplam 30 durağı olan 62 No’lu Kağıthane-Kabataş Hattını geçen hafta Pazar günü sadece 1 kişinin kullandığı, salgının boyutunun artması ve sokağa çıkma faaliyetlerinin azalmasına rağmen bugün bu hattı 71 yolcunun kullandığı vurgulanan açıklamada, otobüse sadece bir duraktan aynı anda şoförün uyarmasına rağmen aynı anda 47 yolcunun bindiğine dikkat çekildi.

72 durağın bulunduğu 146 No’lu Boğazköy-Bakırköy Hattındaki obüsü ise geçen hafta sadece 31 vatandaşın kullandığını belirtilen açıklamada, salgının boyutunun artması ve sokağa çıkan sayısının azalmasına rağmen bugün yolcu sayısının 65’e çıktığı. Sadece 2 duraktan 45 kişinin bindiği belirtildi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

İBB’nin açıklamasında, sosyal medyada fotoğrafları paylaşan “önder” adlı kullanıcının daha önce CHP’ye, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sayısız hakaret paylaşımları yaptığı belirtilerek savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

"ORGANİZE KÖTÜLÜK"

İBB’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Hiçbir Pazar sabahı 06:00 sularında yaşanmayan hareketliliğin sokağa çıkma oranının yüzde 90 azaldığı İstanbul’da bugün gerçekleşmesi şüphe ile karşılanmıştır. Sadece 1 hafta önce 1 kişinin bindiği otobüse 1 hafta sonra toplamda 71 kişinin binmesi üstelik bunun 47 tanesinin aynı duraktan olması, organize bir faaliyetin gerçekleştiğinin göstergesidir. Otobüs içi kalabalık fotoğraflarını sosyal medyaya yayan kişilerin hem bir siyasi parti ve genel başkanına hem de İBB ve başkanına çok sayıda hakaret mesajları paylaşması da, organize kötülüğe dair kuşkularımızı kuvvetlendirmiştir.

Ülke olarak küresel bir salgının yarattığı büyük sorunlarla el ele mücadele ederken, sırf İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu karalamak için yapılan bu organize kötülüğü şiddetle kınıyoruz. Bu işin arkasında olan ve işe dahil olan herkesle delil toplama süreçlerinin ardından yargı önünde hesaplaşacağımızı belirtir, değerli İstanbul halkının bunun gibi çok sayıda iftira ve karalama kampanyalarına itibar etmemelerini rica ederiz.”

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Değerli İstanbullular Lütfen dikkatle okuyun ve paylaşın. Bu, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik organize kötülüğün fotoğrafıdır" dedi.