İstanbul, Altunizade'deki metrobüs durağında gişelerin yerinin değiştirilmesi sonrası TRT'den yapılan 'Üst geçit ücretli oldu' şeklindeki habere İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "Gün boyu üst geçitten yayın yapan TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür" ifadeleriyle TRT'ye yanıt verdi.

İBB’den TRT’nin 'üst geçit paralı oldu' iddiasına yanıt

Üsküdar’a bağlı Altunizade mahallesinde bulunan metrobüs durağının üst geçidinde yaşanan sıkışıklıklar nedeniyle yapılan değişiklikler sonrasında TRT’nin üst geçidin ücretli olduğu iddiasına İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan yanıt geldi.

'METRO ALT GEÇİDİNDEN GEÇİLEBİLMEKTE'

Sözcü'nün haberine göre Ongun sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir. Kullanan herkesin bildiği gibi üst geçitin diğer kısmında konut alanı mevcut değil. Etrafı bağlantı yollarıyla çevrili bir yeşil alan var. Oraya da üst geçidin hemen altındaki metro alt geçidinden geçilebilmekte."

'TRT'NİN MAAŞLI TROLLERLE AYNI SEVİYEYE GELMESİ ÜZÜCÜ'

"Gün boyu üst geçitten yayın yapan TRT'nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür. Metro ve metrobüslerin hizmet yoğunluğu ve kalitesi kısa sürede arttırılmıştır. Şu ana kadar eksik, hatalı yapılan tüm çalışmaların düzeltilmesi için de çalışılmaktadır.

Altunizade'de röportaj yapılan alanda Ulaşım Daire Başkanımızın açıklama yapma talebinin @trthaber muhabirince kabul edilmemesini de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.”

ibb-den-trt-nin-ust-gecit-parali-oldu-iddiasina-yanit-632910-1.