AKP’li Esenler Belediyesi, İBB’ye ait bir değerli arazinin daha imar planlarını değiştirdi. Belediye hizmet alanı olan 13 bin metrekare büyüklüğündeki İBB arazisi plan değişikliğiyle park alanına dönüştürüldü.

İBB düşmanlığı park sever yaptı

İsmail ARI

Birçok yeşil alanı yapılaşmaya açan AKP’li Esenler Belediyesi, tartışmalara neden olacak bir karar aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’nun yönetimindeki Esenler Belediyesi, İBB’nin ilçedeki en değerli arazilerinden birinin daha imar planlarını değiştirdi.


Esenler Belediye Meclisi’ne, Birlik Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti İBB’ye ait olan 13 bin metrekare büyüklüğündeki bir arsanın imar planı değişikliği teklifi geldi. CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret oylarına karşın AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen imar planı değişikliği ile İBB’nin 13 bin metrekare büyüklüğündeki arazisi belediye hizmet alanından park alanına dönüştürüldü.

Ayrıca, planları değiştirilen arazinin hemen yanında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kurulan Medipol Üniversitesi Esenler Hastanesi bulunuyor.

HASTANENİN ÖNÜ KAPANMASIN DİYE Mİ?

CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin ise Esenler Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada imar planı değişikliğine tepki göstererek, “Esenler Belediyesi olarak hizmet verdiğimiz bu binanın bulunduğu arazi imar planlarında kültürel tesisi alanı olarak yer alırken imar planını belediye hizmet alanı olarak değiştirmek aklınıza gelmiyor. Ancak, İBB’ye ait araziyi imar planlarında belediye hizmet alanı statüsünden çıkararak park alanına dönüştürüyorsunuz. Plan değişikliği yapılan İBB arazisinin hemen yanında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi Hastanesi bulunuyor. Bu plan değişikliği hastanenin önü kapanmasın diye mi yapılıyor?” dedi.

ibb-dusmanligi-park-sever-yapti-941831-1.
İmar planları değiştirilen İBB arazi



50 YILLIK YEŞİL ALANI İMARA AÇTINIZ

“Yeşil alanları ve parkları çok seviyorsanız Medipol Hastanesi’nin Çinçindere Caddesi’ne bakan tarafında yer alan yeşil alanı otopark olarak kullanmasına engel olun” diyen CHP'li Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

ibb-dusmanligi-park-sever-yapti-941832-1.
Kemal Şahin - CHP’li Meclis Üyesi


“Bir süre önce de Oruçreis Mahallesi’nde bulunan 50 yıllık yeşil alanı imara açtınız. Eğer yeşil alan konusunda samimi olsaydınız bu alanı imara açmazdınız. Yapılan bu imar planı değişikliği ile İBB’nin Esenler’e hizmet getirmesi engelleniyor. Kısacası AKP'li Esenler Belediyesi ilçede İBB’nin ne kadar mülkü, aasası varsa bunların peşine düşmüş. İBB Esenler’e hizmet getirmesin diye arsaların imar planları değiştiriliyor.”

***

İBB’nin arsalarına göz diktiler

AKP’li Esenler Belediyesi’nin Eylül ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında da İBB’nin ilçedeki iki arsasına ilişkin yine imar planı değişikliği yapılmıştı. İBB’nin Havaalanı Mahallesi’ndeki arsası belediye hizmet alanı statüsünden çıkarılarak açık otopark alanına dönüştürülmüştü. Birlik Mahallesi’nde bulunan devasa büyüklükteki İBB’ye ait arsa ise rekreasyon alanı ve sosyal tesis alanından çıkarılarak AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla yol alanı ve açık otopark alanına çevrildi.