İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), servis araçlarının cadde ve sokaklarda beklemek yerine İSPARK’ları saat sınırı olmadan ücretsiz kullanabileceklerini bildirdi.

İBB duyurdu: İSPARK otoparkları servis araçları için ücretsiz olacak
Fotoğraf: AA

Gelişigüzel ve uygunsuz yapılan parklar, acil durumlarda ilk yardım araçlarının geçişini zorlaştıran uygulamalara son vermek için başlatılan ücretsiz otopark projesi hayata geçti.

İSPARK, Anadolu ve Avrupa yakasında servis araçlarına ücretsiz hizmet verecek açık otopark alanlarını belirleyerek pilot uygulamayı başlattı. İlk etapta Ataşehir, Bağcılar, Bakırköy, Şişli ve Eyüpsultan ilçelerinde 210 araç kapasiteli beş otopark hizmete girdi.

Beş otoparkın ardından kısa zamanda, Ataşehir ve Esenler’de üç yeni nokta daha servis araçlarının kullanımına açılacak. Servis araçlarının hizmetine sunulan ücretsiz açık otopark bilgileri ve konumları İSPARK mobil uygulama üzerinden de görülebiliyor.

SÜRE SINIRI YOK

İSPARK, ücretsiz olarak hizmet verecek otopark girişlerine dikkat çekecek uyarıcı tabelalar yerleştirdi. Servisler, taşıdıkları yolcuları okul ve iş merkezlerine bıraktıktan sonra servis araçları için açılan otoparkları süre sınırı olmadan ücretsiz olarak kullanabilecekler.

İstanbullular, servislerin iş merkezlerinin önüne gelmesini beklemeden yürüme mesafesinde bulunan otopark alanlarına giderek servislere binebilecekler.