İBB, sağanak yağış sonrası köprülerin yıkıldığı ve su baskınlarının yaşandığı Bartın ve Kastamonu'daki çalışmalara destek amacıyla 38 personel ile 23 araç gönderdi.

İBB ekipleri sel bölgesine personel ve araç gönderdi
Fotoğraf: ANKA

Batı Karadeniz'i etkisi altına alan sel ve su baskınları haberleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) birimleri, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda bir araya geldi.

İBB, Bartın ve Kastamonu'da meydana gelen sel ve su baskınlarına yönelik çalışmalara destek olmak amacıyla çok sayıda personel ve aracını Batı Karadeniz’e gönderdi.

Bölgede arama kurtarma, su tahliye, kanal açma, iyileştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla “İBB Acil Durum ve Afet Müdahale Planı”nda görevli birimlerden ekip kuruldu.

İtfaiye Daire Başkanlığı, İSKİ, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı oluşan 38 personel, 23 aracın yanı sıra gerekli ekipman ve gıda malzemeleri, bölgeye gönderildi. İBB İtfaiyesi ekipleri dün akşam 22.30’da Bartın’a vardı. İBB Yol Bakım ekiplerinden bir grup sabah saatlerinde Kastamonu’ya geçerek, çalışmalara destek vermeye başladı.

Bölgeye gönderilen İBB yardım ekibi ve ekipmanlar şöyle:

Bartın’a giden ekipler: İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 5 personel, 1 araç; 1 adet itfaiye kurtarma aracı, 3 motopomp, 4 dalgıç pompa, iki jenaratör, 2 akülü aydınlatma.

İSKİ'den 4 parsonel, 12 araç, 2 araç ve 2 kanal açma aracı.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'ndan 20 personel, 14 araç, 2 lowbed, 2 bekoloder, 2 loder, 3 TIR, 2 ekskavatör, 1 minibüs, 1 tamir aracı, 1 hizmet aracı.

Kastamonu’ya giden ekipler: Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'ndan 9 personel, 6 araç.

ANKA