İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haydarpaşa Garı ihalesinden hukuksuz şekilde elenmelerine ilişkin karara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak itiraz edecek

İBB Haydarpaşa’yı rantçılara bırakmıyor: Suç duyurusu çıkarması pazartesi günü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi haksız gerekçeler gösterilerek çağrılmadığı Haydarpaşa Garı ihalesi için pazartesi günü harekete geçiyor. İBB, 21 Ekim Pazartesi günü Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak ihaleden hukuksuz şekilde elenmelerine ilişkin karara itiraz edecek. Çağlayan Adliyesi'nde de ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

TCDD, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumda olan yaklaşık 29 bin metrekarelik depo sahalarını kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere ihaleye sunmasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de içinde bulunduğu toplam 4 şirket ihaleye katıldı.

İHALEYİ ESKİ OKÇULAR VAKFI MÜDÜRÜNÜN ŞİRKETİ KAZANDI

İhale, kısa süre öncesine kadar Okçular Vakfı'nın genel müdürü olan Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık'a verildi. Hüseyin Avni Önder aynı zamanda birkaç yıl öncesine kadar İBB çalışanıydı.

Son ikiye İBB ile Hüseyin Avni Önder'e ait Hazerfen şirketi kaldı. TCDD’nin tahmini aylık kira bedelini 30 bin TL olarak belirlediği ihalede 10 bin TL'lik sermayeye sahip Hezarfen Danışmanlık aylık 300 bin TL, İBB konsorsiyumu aylık 100 bin TL teklif sundu.

Bu süre içinde Hezarfen Danışmanlık Şirketi'nin teknik şartnamede yer alan “20 milyon TL'lik dijital ekipmana sahip olması” şartını “KDV dahil” olarak yerine getirebildiği, ancak bu rakama “KDV hariç” olarak ulaşılması gerektiği belirtilerek itiraz edildilmişti. İBB'nin itirazının ardından ihale komisyonunun tarafları pazarlığa davet etmesi bekleniyordu, fakat ihalenin yapıldığı, İBB'nin elenerek davet edilmediği öğrenildi.

İBB PAZARTESİ GÜNÜ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İBB'nin hukuksuz bir şekilde ihaleden elenmesine İBB Başkanı İmamoğlu, “Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız,

Kılını bile kıpırdatmayan sayın bakana sesleniyorum. Çok yazık, çok ayıp. Şirketin elemanları hazır, haberdar ediliyor, aynı anda bize yazı geliyor. 'Biz ihaleyi yaptık işimiz bitti' Suç duyurusunda bulunuyoruz. İBB'nin bütün avukatlarıyla suç duyurusunda bulunuyoruz. İstanbul'da ne kadar katılmak istiyoruz diyen avukat varsa suç duyurunda bulunuyoruz. Saatini bildireceğim" ifadelerini kullanmıştı.

AVUKATLARDAN BÜYÜK DESTEK

İmamoğlu'nun açıklamasının ardından çok sayıda avukat sosyal medyadan suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İBB, 21 Ekim Pazartesi günü Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak ihaleden hukuksuz şekilde elenmelerine ilişkin karara itiraz edecek. Çağlayan Adliyesi'nde de ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.