Ümraniye’de yol bakım, onarım ve asfaltlama çalışması yapan İBB ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi yaralandı. Polis ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

İBB işçilerine silahlı saldırı: 1 yaralı

İstanbul Ümraniye'de yol asfaltlama çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işçilerine silahlı saldırı düzenlendi. Bir işçi yaralandı.

AA'nın aktardığına göre, Dudullu Baraj Yolu'nda asfalt çalışması yapan İBB'ye bağlı işçiler yolu trafiğe kapattı. Asfaltlama çalışması devam ederken iddiaya göre içerisinde 5 kişi bulunan bir otomobil, yolun kapalı kısmından geçmek istedi. Çalışma yapan işçiler izin vermedi. Yaşanan tartışmanın ardından otomobildekiler bölgeden ayrıldı. Alkollü olduğu iddia edilen kişiler otomobille geri dönerek yol çalışması yapan işçilere silahla ateş etti. Saldırıda bir işçiye kurşun isabet etti.

Yaralı işçi Çağlar Ç. Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralı işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

13 BOŞ KOVAN

Olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde 13 boş kovan topladı. Kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı.

Saldırıya uğrayan işçilerden Mesih A. o anları şöyle anlattı:

"Gece yol çalışması yapıyorduk. Bizim arkadaşlar makine arıza verdiği için duruyorlar. Bir Megane geliyor. Arabada 5 kişi var. Yoldan geçmek istiyorlar, bizimkiler izin vermiyor. Kaza yaparsınız diyorlar. Onları uyarıyorlar. Onlarda, “Bekleyin 10 dakika sonar geleceğiz” diyorlar Gerçekten 10 dakika sonra geliyorlar. Bize ateş açtılar. Biz de kaçtık. Bir yaralı arkadaşımız var. Durumu iyi. Olay saat 04.30 sularında oldu."