İBB, İstanbul'da 95 cemevine lokma dağıtıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında aldığı karar doğrultusunda İstanbul’da bulunan 95 cemevine oruç açma lokması dağıtmaya devam ediyor.

Kurulan komisyona İBB CHP Meclis Gubu üyelerinden Gülsüm Polat ve Ali Gökmen başkanlık ederken, ilk 6 gün itibariyle 36 cemevinde lokmalar dağıtıldı.

“BİN DEFA MAZLUM OLSAN DA, BİR DEFA ZALİM OLMA”

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Saymanı Gülsüm Polat, düzenlenen oruç açma dağıtımının amacını ve İBB CHP Grubu olarak bu konudaki misyonlarını şu sözlerle ifade etti: “Bin defa mazlum olsan da, bir defa zalim olma” diyen bir anlayışla hoşgörünün, birliğin, kardeşliğin ve paylaşmanın sofralarını kurmaya devam ediyoruz. Ramazan ayında olduğu gibi Muharrem ayında da yine bu anlayışla Alevi vatandaşlarımızla bir aradayız. 80 milyonun bir arada yaşama iradesine darbe vurmaya çalışan kutuplaştırıcı anlayışların aksine Türkiye’nin birleştirici gücü olma misyonumuzu koruyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak farklı inanç gruplarıyla birlikte diğer tüm kesimleri de karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde kucaklama anlayışımız sürecek.”

BAŞKAN EKREM İMAMOĞLU DA KATILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Muharrem Ayı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Alevilik inancına göre bu ay canların hakkın makamı olan gönüllerden cebirin, kinin uzaklaştırıldığı, insana ve evrene karşı zalimliğin ve haksızlığın lanetlendiği, birlik, kardeşlik ve barış duygularının pekiştirildiği, mazlumun yanında olmanın, özü dara çekme ve gönülleri insan olma onuruyla yıkamanın ayı’dır. Tüm insanlığın kadim acıları anısına Fatma ana kuzusu, şehid-i deşt-i Kerbelâ Hz Hüseyin ve 72 masumun acısını hatırlayacağımız bu günlerde insanlığımız yunsun arınsın” dileğinde bulunmuştu. Ayrıca Ekrem İmamoğlu, organizasyon çerçevesinde Alibeyköy Cemevi’nde oruç açma lokmasına katılmış ve burada orucunu açmıştı.