İBB: Martı Projesi iptal edilmedi

UĞUR ŞAHİN / ugursahin@birgun.net

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ‘Kabataş Transfer Merkezi’ olarak sunduğu ve Dolmabahçe-Fındıklı kara ulaşım trafiği beton dalış tünelleri içeren Kabataş Martı Projesi’ni, imalatının 2’nci yılında denize yapılan beton iskelelerin ardından iptal ettiği ileri sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiğine dair çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada “Kabataş Meydan Düzenlemesi iptal edilmemiştir, en kısa sürede İstanbullulara hizmet vermeye başlayacaktır” denildi.

İBB yetkililerince yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi (Martı) projesinde iptal söz konusu değildir. Proje karayolu trafik akışını yer altına almaksızın yeniden düzenlenecektir. Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi en kısa sürede tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulacaktır.”

Martı projesinin mimarı Hakan Kıran ise projenin iptal edildiğine dair kendisine yapılmış bir açıklama olmadığını söyledi. BirGün'e konuşan Kıran, iptal konusunun "şu an sadece duyumdan ibaret" olduğunu söyledi. Kıran, “Yönetimlerin dönemsel tasarrufları olabilir. İtibar edilecek şey ise resmi açıklamadır” diye konuştu.

Kıran, şunları ifade etti: “Sizinle aynı bilgiye sahibim. Bana bir bilgi gelmedi. Zaten biz projelerimizi epey önce hazırladık, yükümlülüğümüzü tamamladık. Bana tebliğde bulunulmadı, resmi bir açıklama da görmedim. Herhangi bir bilgim de yok, duyumdan ibaret. Herkes arıyor, soruyor. Biz mimar olarak projeleri yapıyoruz, veriyoruz. Ama yönetimlerin dönemsel tasarrufları olabilir. İtibar edilecek şey ise resmi açıklamadır. O da karşıma çıkmadı. Çıkarsa da gerekçe açıklarlarsa yorum yapmak gerekiyorsa yaparım. Şu anda farazi bire konuşma olur.”