İBB ‘martı projesi’nde revizyona gitmiş!

‘Martı projesi’ olarak bilinen ‘Kabataş Meydan ve Transfer Merkezi’ projesini durumu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısının gündemine getirildi.

İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter, projenin iptal edilmediğini, ancak bazı bölümlerinde revizyona gidildiğini anlattı.

Anıtlar Kurulu’nun projenin yeraltı kısmıyla ilgili kazıların Müzeler Müdürlüğü ile birlikte yapılmasını önerdiğini aktaran Yeter, böyle olsaydı çalışmaların ‘ucu açık bir zamana yayılmış olacağını’, bu sebeple projenin yüzey ile ilgili kısımlarında düzenlemeye gidildiğini söyledi.

Yeter ‘martı projesi’nin etrafındaki yerlerin yapılacağını ancak oradaki ‘deniz hattının kesildiğini’ ifade etti. Buna göre, projede zemin altına inilmeyecek, istasyonlar da yüzeyde tutulacak. Yeter, projedeki düzenlemede temel noktanın gemilerin yanaşacağı iskelelerdeki çalışma olacağını kaydetti.

Açıklamanın ardından CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever söz alarak, projeyle İBB ve devletin zarara uğratıldığını belirtti.