İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis 1. Başkanvekilliğine AKP'li Zeynel Abidin Okul seçildi

İBB Meclis 1. Başkanvekilliğine AKP'li Zeynel Abidin Okul seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Şubat ayı ilk bileşiminde, ocak ayında görevinden ayrılan AKP'li Göksel Gümüşdağ'ın yerine Meclis 1. Başkanvekilliği seçimi yapıldı. Oylama sonucunda İBB Meclis 1. Başkanvekilliğine AKP'li Zeynel Abidin Okul seçildi

Saraçhane'deki meclis salonda gerçekleşen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık yaptığı toplantıda, AKP ve CHP, başkanvekilliği için aday çıkardı.

AKP grubu İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi Zeynel Abidin Okul'u aday gösterirken, CHP grubu ise Nazife Figen Karahan'ı aday gösterdi.

Yapılan oylamada CHP'nin adayı Nazife Figen Karahan 94 oy aldı. AKP'nin adayı Zeynel Abidin Okul 160 oyla İBB Meclisi 1. Başkanvekili seçildi.

ZEYNEL ABİDİN OKUL KİMDİR?

1968 İstanbul, Beşiktaş doğumlu olan Zeynel Abidin Okul, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Okul, inşaat ve dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Okul ayrıca, 2014 yılında AKP'den İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı olmuş fakat seçilememişti.

AA