İBB Meclisi'nde CHP'li Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan, "2004'ten 2020'ye kadar hangi cemaate, hangi vakıfa, hangi kuruluşa  İstanbul'un arsalarını parsel parsel nasıl vermişler... CHP ne oy kullanmış, AKP ne oy kullanmış, araştıralım" dedi. AKP'liler, bu sözlerin ardından Kayhan'ın üzerine yürüdü

İBB Meclisi'nde AKP'liler, CHP'li Kayhan'ın üzerine yürüdü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Temmuz ayının 4’üncü birleşiminde AKP'liler, İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Kayhan'ın üzerine yürüdü.

ANKA'nın aktardığı habere göre Fahrettin Kayhan, İBB AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun üslubuna değindi ve Millet İttifakı’nın içinde yer alan İYİ Partililer için “yancı” ifadesi kullanmasını eleştirdi. Kayhan, Göksu'ya şöyle seslendi:

"AKP'lilere FETÖ ile ilgili birşey söylendiğinde hemen milat koyuyorlar. Neymiş, 2013, 17-25 Aralık'tan sonra.... Ben buradan soruyorum; 2013, 17-25 Aralık'tan sonra hangi komutanları görevden aldınız? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli subayları haksız itham edildiği zaman ona sebep olanların avukatlığını yapıyorlardı. Tevfik Bey diyordu ya 'Yüreğiniz varsa belediye başkanızın tweetlerine bakın' diye. Yürekleri varsa gelin bir araştırma komisyonu kuralım. 2004'ten 2020'ye kadar hangi cemaate, hangi vakfa, hangi kuruluşa İstanbul'un arsalarını parsel parsel nasıl vermişler? CHP ne oy kullanmış, AKP ne oy kullanmış araştıralım. Öyle ucuz kahramanlık yok."

Kayhan'ın bu sözlerine AKP'li Meclis üyeleri ayağa kalkarak tepki gösterdi. Bazı üyeler Kayhan'ın üzerine yürüdü. Kayhan, "Öyle ucuz kahramanlık yok. Oturun yerinize" diyerek tepki gösterenleri uyardı. Tartışmanın büyümesi ve itiş kakış yaşanması üzerine meclis toplantısına ara verildi.