İBB Meclis toplantısında İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın, "Ayasofya'nın ibadete açılması yönündeki kararıyla Erdoğan’ın sözlerinin bir yıl içerisinde değiştiğini" söylemesi üzerine AKP’li Meclis Başkanı Zeynel Abidin Okul, mikrofonu kapattı. Okul, “Ayasofya meselesi siyasi bir mesele değildir” dedi

İBB Meclisi'nden Ayasofya tartışması: İYİ Partili Özkan'ın mikrofonu kapatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, koronavirüs önlemleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde Meclis Birinci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında toplandı. Oturumda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya ile ilgili daha önceki konuşmalarını hatırlatan İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile AKP’li Meclis Başkanı Zeynel Abidin Okul arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

ANKA'nın aktardığına göre, İYİ Parti’nin geçtiğimiz ay TBMM’ye Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili verdiği önergenin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Özkan, “Danıştay kararı beklensin dendi, jet hızıyla uygulanan ender konulardan birisidir bu. Biz İYİ Parti olarak Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasından son derece memnunuz. Keşke bu hassasiyet ‘Andımız’ ile ilgili alınmış Danıştay kararında da uygulanabilseydi. Andımız’a temyiz yapıldı ve hala MEB’e talimat verilemediği için okunamıyor” diye konuştu.

İYİ PARTİLİ ÖZKAN'IN MİKROFONU KAPATILDI

Erdoğan’ın sözlerinin bir yıl içerisinde değiştiğini belirten Özkan, "Gençlerle birlikte bir sohbetinde Sayın Cumhurbaşkanı ‘Bunlar dünyayı tanımıyorlar, muhataplarını bilmiyorlar, ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim’ sözleri dün gibi aklımızda. Acaba ne olmuştur da Sayın Cumhurbaşkanı istikametini kaybetmiştir? Acaba Sayın Cumhurbaşkanına istikametini kaybettiren şey anket sonuçları mıdır?" deyince AKP’li Meclis Başkanı Okul mikrofonu kapattı.

“AYASOFYA MESELESİ KAPANMIŞTIR”

Mikrofonu kapatarak Özkan’a söz vermeyen Okul, "Burası büyükşehir meclisi, ben buna izin vermiyorum. Ayasofya meselesi siyasi bir mesele değildir, herkesin bütün siyasi partilerin sahip çıkması gereken bir olgudur. Danıştay'ın jet hızıyla vermiş olduğu bir karar sizi rahatsız mı etti İbrahim Bey. Burada tutup da Cumhurbaşkanımızla alakalı o zaman şöyle dedi, böyle dedi. Bu işin sahip çıkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır, yapmayın arkadaşlar, lütfen. Ayasofya meselesi kapanmıştır" diye konuştu.

İYİ Partili Özkan'ın mikrofonu kapatılarak söz verilmemesi, AKP ve MHP'li meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

“MİKROFONU AÇIN YOKSA KENDİ MİKROFONUMU PAYLAŞACAĞIM”

Özkan’ın mikrofonunun kapatılıp söz verilmemesine CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, "Mikrofonu açın yoksa kendi mikrofonumu paylaşacağım" dedi. İBB Meclis Başkanvekili AKP'li Zeynel Abidin Okul tartışmanın uzaması üzerine "Sayın Cumhurbaşkanımıza söz söyleme hakkın yok" diyerek tepki gösterdi.