İBB’nin Yenikapı’da toplayarak günlerce sergilediği araçların büyük kısmının aralarında AKP İl Başkanlığı, TÜGVA, Cumhurbaşkanlığı, Okçular Vakfı ve Başbakanlık’ın da olduğu kurumlara tahsis edildiği ortaya çıktı

İBB’nin araçları AKP’ye verilmiş

UĞUR ŞAHİN

Seçim kampanyası boyunca tartışılan ve Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olduktan sonra Yenikapı’da toplayarak günlerce sergilediği araçlara dair çarpıcı bir gelişme yaşandı.

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışma sonrası İBB’ye iade edilen araç sayısının 517 değil, 907 olduğu açığa çıktı. Söz konusu araçların aralarında AKP İl Başkanlığı, TÜGVA, Cumhurbaşkanlığı, Okçular Vakfı ve Başbakanlık’ın da olduğu kurumlara tahsis edildiği ortaya çıktı. Mercedes’ten Audi’ye markaları değişen araçların verildiği kurumlar şöyle:

>> 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: 7 araç
>> Cumhurbaşkanlığı: 232
>> 15 Temmuz Şehitleri Derneği: 7
>> Başbakanlık: 5
>> AKP Genel Başkan Yardımcılığı: 5
>> AKP Genel Merkezi: 6
>> AKP İl Başkanlığı: 51
>> AKP Silivri İlçe Başkanlığı: 2
>> Başbakanlık: 43
>> Erok Spor Kulübü: 2
>> Irak Devlet Başkanı: 6
>> Okçular Vakfı Spor Kulübü: 3
>> TBMM Başkanlığı: 36
>> Sıcak Yuva Vakfı: 2
>> Sekbanlar Spor Kulübü: 2
>> TÜGVA: 5

SİLEMEMİŞLER

Konuya ilişkin İBB Meclisi’nde konuşan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı şunları söyledi: “2 seçim arası iade edilmiş araç sayısı 907'dir. Hukuken ve siyaseten verilmesi mümkün olmayan çok sayıda araç bazı kurum ve kuruluşlara tahsis edilmiş. İçinde lüks araçlar var. Otobüsler bir spor kulübüne tahsis edilmiş. İBB'nin araçları geçtiğimiz dönemde Cumhurbaşkanlığına, Erokspor Külübü’ne, Ak Parti Genel Merkez'e, Okçular Vakfı'na, TBMM'ye, TÜGVA'ya ve daha pek çok yere etik olmayan bir şekilde tahsis edilmiş. Bütün araçların ıslak imzalı zimmet tutanakları var. Görevlilerin ailelerine araçlar tahsis edilmiş. İstanbul kampanyasında da araçlar kullanılmış. Garajlarda çift sistem kullanılmış. Bunları silmeye çalışmışlar ama silememişler. İstanbul halkının milyonlarca lirası AK Parti kurulları tarafından kullanılmış. AK Parti Grubu İstanbul halkından özür dilemeli. Araştırmalar henüz bitmedi, sürüyor.”