İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Askıda Fatura’ kampanyasıyla 2021 yılı ‘Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nı kazanarak 1 milyon dolar ödüle layık görüldü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu ödülü, geleneklerimizden gelen dayanışma kültürünü teknoloji ile buluşturan Askıda Fatura ile kazandığımız için çok mutluyuz, gururluyuz" dedi.

İBB'nin 'Askıda Fatura' kampanyasına 1 milyon dolarlık ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Askıda Fatura’ kampanyasıyla 2021 yılı ‘Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nı kazandı.

Dünyanın dört bir yanından 650 şehrin başvurduğu yarışmada, İstanbul’la birlikte 50 şehir finale kaldı. İstanbul, aralarında Avrupa’dan Paris ve Londra, Amerika’dan New Orleans gibi şehirlerin de bulunduğu birçok dünya kentini geride bırakarak büyük ödüle ulaştı.

Ödülü, “Size çok güzel, çok sevindirici bir haberim var” diyerek duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Askıda Fatura’ projemizle 2021 yılı Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nı kazandık. Dünyanın dört bir yanından 631 şehrin katıldığı yarışmada ödüle layık görülen 15 şehir içinde yerimizi aldık. Bu ödülü, geleneklerimizden gelen dayanışma kültürünü teknoloji ile buluşturan Askıda Fatura ile kazandığımız için çok mutluyuz, gururluyuz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şunları söyledi: "Bu ödül sayesinde Askıda Fatura tüm dünya kentlerine yayılacak. Yani İstanbul’un dayanışması tüm dünyaya örnek olacak. Buradan projemize büyük ilgi gösteren tüm yurttaşlarımıza, hayırseverlere ve İstanbul’u ödüle değer gören, çok kıymetli isimlerden oluşan jüri üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Birlikte başardık, birlikte daha nice başarılara imza atacağız."

İstanbul’un, jüri tarafından 1 milyon dolar ödüle layık görülerek 2021 Bloomberg Küresel Belediye Başkanları yarışmasını kazandığı, 3 Ocak 2022’de İBB proje ekibine bildirildi. Yarışmayı kazanan 15 şehir, 18 Ocak 2022’de Bloomberg Philanthropies’in yürüteceği büyük bir lansmanla basına duyurulacak.