İBB, geçtiğimiz yıl başlatılan üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. 15 Eylül’de kayıt almaya başlayan İBB’ye, ilk 3 günde yaklaşık 68 bin öğrenci başvurdu.

İBB’nin eğitim desteğine 3 günde 68 bin başvuru

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Genç Üniversiteli” programı kapsamında 25 yaş altındaki öğrencilere verdiği desteği sürdürüyor. “İstanbul’u öğrenciler adına daha yaşanabilir bir kent yapmak istiyoruz” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla 15 Eylül’de başlatılan üniversitelilere yönelik programa, ilk 3 günde yaklaşık 68 bin başvuru yapıldı.

KADIN ÖĞRENCİLER DAHA İLGİLİ

Başvuruların çoğu kadın öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Erkek öğrencilerin başvuru sayısı ise ilk 3 günde 32 bin 586’yı buldu. Bu yıl da, geçen yıl olduğu gibi 30 bin öğrenci yardımdan yararlanacak. Öğrenci başına yıllık 3 bin 200 lira verilecek. Başvuru için son tarih 14 Ekim. Üniversite öğrencilerine yapılacak eğitim yardımının sonuçları Kasım ayında açıklanacak.

Başvurular sırasında ortaya çıkan veriler, gençlerin teknoloji kullanımındaki başarısını bir kez daha teyit etti. Başvuruların yüzde 77’si mobil cihazlardan yapıldı. Süreç ile ilgili İBB Beyaz Masa, tek bir şikâyet almadı, konu hakkında bilgi isteminde bulunulmadı. Öğrencilerin, internet üzerinden başvurularını sorunsuzca gerçekleştirdiği saptandı.