İBB CHP Meclis Grubu Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP döneminde İBB'den 33 milyona alınan arsanın 3 yıl sonra İBB'ye 370 milyona satıldığını açıkladı.

İBB, skandal yolsuzluğu açıkladı: AKP döneminde İBB'den 33 milyona alınan arsa 3 yıl sonra İBB'ye 370 milyona satılmış!

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, bugün geçekleştirilen Meclis toplantısında AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye'sindeki büyük yolsuzluğu açıkladı. Balyalı, "Birileri' 33 milyon liraya aldıkları araziyi 3 yıl sonra İBB'ye 370 milyon liraya sattılar" dedi.

"Aksaray'da ilçe sınırları içerisinde bir lunapark alanı vardı. Arazinin yarısı Büyükşehir Belediyesi'ne, yarını bir şahsa aitti ve burası imar planlarında park alanıydı. Birileri, birilerinin yakınları, birilerinin damatları, birilerinin damatlarının ortakları, 33 milyon liraya aldıkları arsayı, park yapılmak üzere bu Büyükşehir Belediyesi'ne 370 milyon liraya sattılar" diyen Balyalı, "Şimdi bu arkadaşlar bize yolsuzluktan, bütçeden bahsediyorlar. Siz ne anlarsınız bütçeden? Sizin anladığınız bütçe, işte bu yolsuzluk bütçesidir" ifadelerine yer verdi.

Balyalı sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Geçtiğimiz yıl İBB ne ile anıldı? Akbil yolsuzluğu, İspark yolsuzluğu, imar rantları, Onaltı Dokuz... bunların altında kimin imzası vardı? AKP'li belediyecilerin, AKP'li kadroların imzası vardı. Öyle 25 yıl önceye gitmeye gerek yok. 17-25 indiregandi haftası kutlu olsun"


2017 yılında İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Aksaray’daki Luna Park Gazinosu arazisinin alımında belediyenin zarara uğratıldığı gerekçesi ile konuyu yargıya taşımıştı. İBB, araziyi 2012’de Metal Yapı’dan 370 milyon TL+KDV’ye satın almıştı.