İBB Sözcüsü Murat Ongun, katıldığı canlı yayında, gönlünden geçen cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. “Benim de bir Cumhuriyet Halk Partili olarak gönlümdeki aday, Sayın Genel Başkanımız’dır” diyen Ongun, İmamoğlu’nun adaylığı isteyip istemediği konusunda bilgisinin olmadığını belirtti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun: Gönlümden geçen aday Genel Başkanımız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Haber Global’de Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu oldu. Ongun programda tartışılan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kendisine yöneltilen “Kar yağarken neden tatilini iptal etmedi?” eleştirilerine yanıt veren Murat Ongun, yurt dışında yaptığı tatilin Uludağ'daki tatilden daha ucuz olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Ucuz olsun diye 7-8 ay öncesinden rezervasyon yaptırmıştım. Ben 7 önce, 23 Ocak günü İstanbul’a kar yağacağını nereden bilebilirim? Bilemem. Eşim ve iki çocuğumla gittim. O zaman telefon açtım sordum, ‘Başkanım isterseniz dönebilirim’ dedim. O da, ‘Niye döneceksin Murat, herkes diyeceğini dedi zaten, bir sorun yok. Ailenle güzel bir tatil yap’ dedi, ben de tatilimi bitirip döndüm.”

İMAMOĞLU’NA YÖNELİK ‘TATİL’ ELEŞTİRİLERİ

İstanbul’daki selde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bodrum’da olmasına da değinen Ongun, “İnsanlar sanıyor ki sel oldu İstanbul’a gitti, hayır zaten Bodrum’daydı. Başkan [İmamoğlu] Bodrum’dayken sel oldu” diye konuştu.

İmamoğlu’nun yoğun kar yağışının olduğu gün İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott ile bir restoranda görüşmesi için ise şunları söyledi: “Sayın Büyükelçi, önceden ayarlanmış bir randevuya karlı havaya rağmen nezaket gösterip geldi. Bu durumda da Başkan, ‘Buradan onun yanına gitmezsem nezaketsizlik olur’ diye düşünüp gidiyor.”

GÖNLÜNDEKİ ADAYI SÖYLEDİ

Siyasete girmeyi düşünmediğinin söyleyen Ongun, “Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?” sorusunun muhatabı olmadığını da belirtti. Ongun bununla birlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek, “Benim de bir Cumhuriyet Halk Partili olarak gönlümdeki aday, Sayın Başkan’ın [İmamoğlu] da dediği gibi, Sayın Genel Başkanımız’dır” dedi.

İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığını isteyip istemediği sorusuna ise “Böyle bir isteği var mı bilgim yok” yanıtını verdi.

Sunucu Buket Aydın’ın “İmamoğlu ile sorun yaşadınız mı?” sorusunu da yanıt veren Murat Ongun, “Siz eşitlemiş oluyorsunuz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı ile eşit biri değilim. O belediye başkanı. Yarın der ki ‘Teşekkür ederim Murat’, benim görevim biter. Benim diğer çalışan arkadaşlarımdan bir farkım yok. Ama tabii ki kuvvetli bir duygusal bağımız var” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA ULAŞIMA ZAM KONUSU

İBB’nin İstanbul’da ulaşım ücretlerine zam yapması konusunda da konuşan Ongun, AKP’li İBB Meclis grubunun tutumunu eleştirerek, “2018 yılında öğrenciye aylık 85 liradan bilet satan insanlar, bugün diyor ki öğrenciye 74 liradan aylık bilet satmaya devam et. Bunda bir samimiyet var, bir doğruluk payı var mı?” dedi.