İBB Sözcüsü Murat Ongun, “İBB’ye yönelik Sabah gazetesi öncülüğünde kirli bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu operasyonun mimarı da hem Turkuvaz Medya’yı hem de Demirören Medyayı yöneten Serhat Albayrak’tır” dedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun: Kirli operasyonun mimarı Serhat Albayrak’tır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İBB’ye yönelik organize edilen medya operasyonunun arkasında, Berat Albayrak’ın abisi Serhat Albayrak’ın olduğunu açıkladı.

İBB Haber'e konuşan Murat Ongun, “İBB’ye yönelik Sabah Gazetesi öncülüğünde kirli bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu operasyonun mimarı da hem Turkuvaz Medya’yı hem de Demirören Medyayı yöneten Serhat Albayrak’tır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’de ‘terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin çalıştığını’ iddia etmesinin ardından, iktidara kontrolündeki medya organları da bu yönde haberler yapmaya başlamıştı.

Murat Ongun bu konuyla ilgili daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

“‘İBB’de 557 terör örgütleriyle ilişkili çalışan var’ dendi. Havuz medyası bugün sayıyı 7’ye indirdi. İncelemede 3’ü mevsimlik olmak üzere çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı. Bu konuda Emniyet birimlerince de herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

8 Aralık’ta İçişleri Bakanı, İBB’de 557 terör örgütleriyle ilintili çalışan olduğunu iddia etti. 4 gün geçti 557 kişiyle ilgili ne bir operasyon ne bir soruşturma yapıldı. Medyaya yansıtılan 6 kişinin de adli kaydı temiz çıktı. Ulusal güvenlik için soruyoruz; kim bu 557 kişi?

Ayrıca Sabah gazetesi tarafından yapılan haberi de yalanlayan Ongun, “Sevtap Ayman isimli çalışanımız tutuklu değil. Mesleğinin gereği görevini yarın sabah yapmaya devam edecek. Meydan boş değil, yalana geçit yok çünkü İBB var” demişti.