THY’nin Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün İBB Sözcüsü Murat Ongun'un seyahat bilgilerini medyaya servis ettiği iddia edildi. Ongun, Üstün hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Yahya Üstün yaptığı açıklamada, "Kendi çıkarları doğrultusunda yanıltıcı paylaşım yapan kişi ve haberlere itibar edilmemeli" dedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Yahya Üstün hakkında suç duyurusunda bulunacak

Türk Hava Yolları'nın 41 ayrı şirkette 41 yönetim kurulu üyeliği bulunan Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün İBB Sözcüsü Murat Ongun'un seyahat bilgileri medyaya servis ettiği iddia edildi.

İstanbul son yılların en yoğun kar yağışına teslim olurken İBB Sözcüsü Murat Ongun'un Cenevre'de olması tartışma konusu olmuş; Ongun, iktidar medyası tarafından hedef alınmıştı.

Cumhuriyet'ten Deniz Ogan'ın haberine göre, Murat Ongun, "Bu bilgilerin deşifre edilmesi özel hayatın ihlalidir" dedi.

Cenevre uçuşu için suç duyurusunda bulunacağını dile getiren Ongun, bu durum için de ayrıca suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ongun, sosyal medyada bütün bilgilerinin servis edilmesine sert tepki gösterdi. Ongun, "Mert Armağan adlı kişi bu bilgiyi nereden biliyor olabilir. Evet 2 Şubat'ta THY ile döneceğim" dedi.

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık da konuya ilişkin konuştu. Yahya Üstün'ün daha önce bütün uçuş bilgilerine baktırdığını dile getiren Kıdık, "Daha önce de benim tüm uçuş bilgilerime baktırdı, bedava bilet alıp almadığımı kontrol ettirdi ama bir tane almadım ömrüm boyunca" dedi.

YAHYA ÜSTÜN'DEN AÇIKLAMA

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabı üzerinden "kişisel bilgiler deşifre edildi" iddiasına yanıt verdi.

Üstün, açıklamasında, "Dünyanın 128 ülkesinden ağırladığımız misafirlerimizin kişisel verilerini hiçbir ayrım yapmaksızın koruyoruz. Bu konu hakkında kendi çıkarları doğrultusunda yanıltıcı paylaşım yapan kişi ve haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.