İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İBB'ye TÜGVA yöneticilerinin alındığını, vakfın başkanının AKP'nin seçimleri kaybetmesiyle İBB'deki işinden ayrıldığını ifade etti.

İBB Sözcüsü: TÜGVA yöneticilerinin İBB'de de işe alındığını tespit ettik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA yöneticilerinin İBB'de de işe alındığını tespit ettiklerini söyledi.

Ongun, "Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz," dedi.

Ongun, ikinci paylaşımında ise "İnceledik bulduk. TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticileri, ortaokul-lise koordinatörleri dahil geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış. Hepsi artık gitti. Besleme vakıflar için değil 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

TÜGVA'nın AKP'li İBB döneminde 2000 liraya kiraladığı Büyükada İskelesinin üst katını mahkeme kararına rağmen tahliye etmemesi üzerine söz konusu vakıf tartışma konusu olmuştu. İBB, vakfa 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Edirnekapı’daki binanın da peşine düşmüş, vakfa ihtar çekmişti.

Bunların yanında TÜGVA’nın, onlarca ismi ‘torpille’ çeşitli devlet kurumlarındaki kadrolara yerleştirdiği öne sürülmüş, çok sayıda belge dolaşıma girmişti.