İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yıl sonunda süresi dolacak mevcut internet frekansının 2021 yılı sonuna kadar uzatılması için BTK’den talepte bulundu.

İBB ücretsiz internet hizmeti verebilmek için başvuru yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Wi-Fi hizmeti vermeye devam edebilmek için, frekans kiralama süresinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması konusunda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK), 30 Kasım ve 21 Aralık’taki iki ayrı dilekçe gönderdi.

Wi-Fi hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için frekans, 2017 yılında İBB’ye tahsis edilmişti. İBB, mevcut frekansı kullanarak Yenikapı-Hacıosman Metrosu’nda 44, metrobüs hattında 41 olmak üzere toplam 85 baz istasyonu ve 335 el terminali kurdu.

BTK, ay sonunda süresi dolacak frekansın uzatılmasıyla ilgili resmi bir cevap vermedi. Ancak, İBB WiFi kullanan 4 milyon İstanbullu ve metroda internet kullanmak isteyen binlerce yolcu, kiralama süresinin uzatılmasını bekliyor.

UZATILMAZSA 45 MİLYON TL KAMU ZARARI

Frekans süresinin uzatılmaması durumunda; 4 milyon kişi artık İBB Wi-Fi üzerinden ücretsiz internet kullanamayacak. Bütün altyapısı hazır olan metroda internet kullanımı gerçekleşmeyecek. İBB’nin yaptığı 20 milyon liralık yatırım boşa gidecek. Belediyenin internet hizmetlerinin devam edebilmesi için 25 milyon lira bedelle alternatif yatırım yapması gerekecek. Böylece, toplam 45 milyon TL’lik kamu kaynağı heba olacak.