MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, ana muhalefet partisini İBB'ye yönelik 'terör' teftişi ve okul öncesi dini eğitime ilişkin eleştiriler üzerinden hedef aldı.

İBB'ye 'terör' teftişi: Devlet Bahçeli Soylu'ya sahip çıktı, İmamoğlu'nu hedef aldı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 2022'nin ilk grup toplantısında da hedefini değiştirmeyen Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) sert eleştirilerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik (İBB) 'terör' teftişi hakkında konuşan Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıktı. Bahçeli, "İBB'de işe alınan çok sayıda kişiden 557'sinin terör örgütleriyle irtibatlı olduklarına dair iddianın üzerine gidilmesi bir hukuk gerçeğidir. Bundan rahatsızlık duyanlar, utanmaz yüzleriyle Türkiye'nin karşı cephesi, Türk milletinin kripto hasımlarıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı her durumda sorumludur. Suç sabit görülürse, bir saniye bile olsa makamını işgal edemez" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in okul öncesi dini eğitime ilişkin eleştirilerine de tepki gösteren Bahçeli, "Ağzının dikişleri patlamış CHP grup başkanvekili Kuran kursları için orta çağ zihniyeti demek suretiyle ucuz, köhne ve dindışı bir söylemde bulunmuştur. CHP Genel Başkanı'nın aziz milletimizden derhal özür, Allah'tan da af dilemesini hemen bekliyoruz" dedi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Milli ve manevi değerlerimize kim sataşıyorsa, kimler böyle bir yanlışa düşüyorsa davacıyız. Ağzının dikişleri patlamış CHP grup başkanvekili Kuran kursları için orta çağ zihniyeti demek suretiyle ucuz, köhne ve dindışı bir söylemde bulunmuştur. Bunun Müslüman Türk devletine karşı söylemiştir. Ya Orta Çağı bilmiyor ya da Kuran'dan habersiz. Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış. İman nasip işidir, Allah’ın ikramıdır. İnanıp inanmamak herkesin kendi bileceği bir şeydir. Ancak dinimize laf söyletmeyiz. Bu saygısız edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı’nın aziz milletimizden derhal özür, Allah’tan da af dilemesini bekliyoruz."

GÖÇMEN SORUNU

Küresel göç probleminin çözülmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "2021 yılında ülke ve dünyada öne çıkan başlıklardan birisi de Kabil'in alınmasıyla Taliban'ın ikinci iktidar döneminin başlamasıdır. Afganların ibretlik görüntüleri simgesel bir travma olarak hafızalarımızdadır. Ekonomik sıkıntılar, terör, iç karışıklık, baskı ve zulüm başta olmak üzere yerinden kopan insanların küresel dengeleri çok boyutlu etkilediği mağlumunuzdur. Yunanistan'ın göçmenlere yönelik insanlık dışı muameleleri, AB'nin parasal maliyet gözüyle bakıp sessiz kalması çözülmesi gereken başlıklardır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "2022 yılında göç ve göçmen probleminin müşterek irade ile çözüme kavuşturulması ertelenemez bir hedef olmalıdır. Geri dönüşlerinin güvenli bir şekilde yapılması zaruridir. Ülkemize sığınmış suçsuz insanlar üzerinden provokasyon inşa etmeye çalışmak Türkiye düşmanları tarafından sipariş edilen örtülü bir operasyondur. Partimizin simgelerini kullanıp çeteleşmeye, sokak eylemlerine heves edenlerin enselerinde nefesimiz olacaktır."

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ: NÜKLEER SAVAŞ RİSKİ KARŞIMIZDADIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2021 yılında ülkeler arası güç rekabeti, bölgesel çatışmalar artış kaydetmiştir. Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmelerin sonuçları kısa sürede anlaşılmış olacaktır. Kafkaslar'da patlayacak bir savaş halinin Karadeniz'e kıyısı olacak tüm ülkeleri zora sokacağını ifade etmek için kahin olmaya gerek yoktur. Nükleer savaştan bahsedilmesi başka bir risk olarak karşımızdadır" dedi.

ibb-ye-teror-teftisi-devlet-bahceli-soylu-ya-sahip-cikti-imamoglu-nu-hedef-aldi-963369-1.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“2021 yılını geride bırakarak yeni yıla yeni umutlarla girmiş oluyoruz. Muhatap olduğumuz tehditlerle başa çıkabilmek için dört başı mahmur bir tarih şuuruna sahip olmamız lazım. Süte su katan, kana ekmek doğrayan, vicdanı esir kampına düşen, iradesi dümen, ilkesi duman olan kim varsa tanımalıyız, ipliklerini de pazara çıkarmalıyız.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÜCRETLERİ İYİLEŞTİRİLMELİDİR'

2021 yılı bir defa Covid-19 salgınının gölgesinde geçmiştir. Ülkemizde vaka sayılarının artış trendinde olması üzerinden durulması gereken başka bir husustur. Salgın karşısında rehavete kapılmak, kuralları yok saymak çok risklidir. 2022 yılında Covid-19 salgınının yenilmesi her insanımızın ortak mücadeleye dahil olmasına bağlıdır. Sağlık Bakanımız, bakanlık personelimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz, hasta bakıcılarımız fedakar çalışmaktadır. Özellikle maaşlarındaki iyileştirmeye süratle gerçekleştirmemiz şarttır."

6 Ocak’ta ABD Kongre baskınıyla çetin geçeceği belli olan 2021 yılında demokrasi ayıpları, hukuk kayıpları, insan hakkı ihlalleri, asimetrik kapışmalar, ekonomik saldırılar, insani dramlar, doğal afetler, kanlı darbeler, çok kutupluluk sancıları yaşanmıştır. Milyonlar harcayıp uzaya giden iş adamları varken, aç olanın yanında kimse durmamıştır. Fakat Türkiye, aşıya ihtiyaç duyan ülkelerin yanında olmuştur. Hamdolsun biz fukaranın yanındayız. Milli ve manevi değerlerimize kim sataşıyorsa biz onlardan hem bu dünyada hem öteki tarafta davacıyız.

İBB'YE 'TERÖR' TEFTİŞİ

HDP ile ittifak kuran, gelecek düşleyen hangi parti varsa suç ortağıdır, bölücülük çukurundadır. Muhteşem başarılarımızı TBMM'de kaybetmeye hakkımız olmadığı gibi İBB'de pazarlık konusu yapmaya kimse kalkışmamalıdır. Terörün emellerine hizmet eden sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması adaletin ve milli iradenin şerefidir. Kahraman güvenlik güçlerimizin mücadele onurunu siyasi rant uğruna hiçe sayanlar doğrudan doğruya ayağımızın altındadır. İBB'de işe alınan çok sayıda kişiden 557'sinin terör örgütleriyle irtibatlı olduklarına dair iddianın üzerine gidilmesi bir hukuk gerçeğidir. Bundan rahatsızlık duyanlar, utanmaz yüzleriyle Türkiye'nin karşı cephesi, Türk milletinin kripto hasımlarıdır.

'SUÇ SABİT GÖRÜLÜRSE İBB BAŞKANI BİR SANİYE BİLE OLSA MAKAMINI İŞGAL EDEMEZ'

Belediye Başkanı kimlerin işe alınıp alınmayacağını sormamış mıdır? Hiç haberi yoksa daha tehlikelidir, o zaman da katmerli suçludur. İBB Başkanı her durumda sorumludur. Suç sabit görülürse İBB Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir. Sayın Erdoğan okuduğu bir şiir yüzünden büyük haksızlıklara uğramış ve görevden alınmıştı. Peki mevcut Büyükşehir Belediye başkanı şiir mi okudu? Hayır. Terör örgütleriyle bağlantılı olanların işe alınması konusunda soruşturulması maksadında tecrübeli müfettişler görevlendirildi. Ne var bunda? Mağduriyet bunun neresindedir?"

BÜLENT ARINÇ'A TEPKİ

Özel teftişten dolayı endişeli ve üzüntülü olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu’nun tabi adaylığını güçlendirdiğini ifade eden, bizim de bu niyette olduğumuza yönelik kuşkularını paylaşan sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum; siyasete devam etmek için CHP’de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV ekranlarında mı arıyorsun? Önyargıyla teftiş sürecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla ilgili bir mesele olmadığını iddia edenler siz nasıl bir kafaya sahipsiniz?

NUMAN KURTULMUŞ'A: YAPMAK İSTEDİĞİN NEDİR?

“TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar” sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir?"

***

İBB’YE 'TERÖR' SORUŞTURMASI NASIL BAŞLADI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de 'terörle iltisaklı' kişiler olduğunu söylemişti. İBB'ye konuyla ilgili resmi bilgi vermeyen İçişleri, önceki gün akşam saatlerinde soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Açıklamanın sosyal medya üzerinden yapılmasını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek işleyişe tepki göstermişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aksine bugün yaptığı açıklamada teftişin Ekrem İmamoğlu'na yönelik olmadığını vurgulayan bir açıklama yapmıştı.