Gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu'nun adını yaşatmak için Gebze'de İşçi Kütüphanesi kuruluyor. Gebze İşçi Dayanışma Evi, kütüphane için belirtilen adrese kitap gönderilebileceğini açıkladı.

İbrahim Çeşmecioğlu İşçi Kütüphanesi kuruluyor

Gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu'nun adını yaşatmak için Gebze'de kütüphane kuruluyor.

Gebze İşçi Dayanışma Evi'nden yapılan açıklamada, "Geçmiş, bir başlangıçtır. Öyleyse gelecek de o geçmişi içinde barındırır. 11 yıl önce yitirdiğimiz İbrahim abimizin adını yaşatmak için onun mücadelesine yakışır biçimde İbrahim Çeşmecioğlu İşçi Kütüphanesi’ni kurmak üzere yola koyulduk" denildi.

"İşçilerin Sesi, BirGün gazetesi ve Emekçinin Sesi’ne verdiği emekleri ile en fedakarlarımızdan biriydi" denilen açıklamada, "O, yalnızca masa başında ürettikleriyle değil; Gebze’deki fabrikalarda, Okmeydanı’ndaki mahallelerde, grevlerdeki işçilerle hemhâl olarak önümüzü aydınlatan yürekli bir devrimciydi. Gebze İşçi Dayanışma Evi’nde kuracağımız işçi kütüphanesi ile onun adını hiç duymayanların da duymasını ve onu tanımasını istedik" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, kütüphane için belirtilen adrese kitap gönderilebileceği kaydedildi: "Hacı Halil Mah. 1209/2 Sok. No:4/C (Neşeli Günler Cafe) Gebze/Kocaeli - İletişim: 0535 264 8850"