Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in mezarına saldıran bir grup, “Polis giderse çıkartıp yakacağız” tehdidinde bulundu

İbrahim Gökçek’in mezarına saldırı girişimi


Grup Yorum üzerindeki baskıların kaldırılması talebiyle başlattığı ölüm orucuna 323. günde ara veren ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in mezarına yönelik saldırılar devam ediyor.

Kayseri Talas’ta bulunan Halef Hoca Mezarlığı girişine gece gelen bir grup, cenazeyi mezardan çıkartmakla tehdit etti.

Sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte mezarlık önünde bir araya gelen grup, “Teröristin mezarını istemiyoruz. Polis bir gün bekler, iki gün bekler, sonra gider. Polis giderse çıkartıp yakacağız” tehditlerinde bulundu.

Polisin mezarlığa girmesini engellediği grup, bir süre sonra mezarlık önünden ayrıldı.

Gelişme üzerine bir açıklama yapan Grup Yorum, herkesi Kayseri Valiliği'ni aramaya çağırdı. "İbrahim'i mezarında rahat bırakın demek için herkes Kayseri Valiliğini aramaya çağırıyoruz!" diyen Grup Yorum'un çağrısı:

ibrahim-gokcek-in-mezarina-saldiri-girisimi-729906-1.

İbrahim Gökçek’in cenazesi geçtiğimiz gün yine Kayseri Ülkü Ocakları tarafından saldırıya uğramış, yol kesen ülkücüler cenazenin Kayseri’ye defnedilmesi durumunda cenazeyi yakmakla tehdit etmişlerdi. Ülkücü gruba gelen tepkilerin ardından Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı, MHP tarafından görevden alındı ve tüm ülkü ocakları bir süreliğine kapatıldı.