Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ile diyalog kanalının açık tutmak için yaptırım planlamadıklarını açıkladı.Kalın, Moskova ile enerji, turizm, tarım gibi sektörleri de içeren güçlü ekonomik bağlarının zarar görmesini istemediklerini söyledi.

İbrahim Kalın'dan açıklama: Türkiye, Rusya'ya yaptırım uygulayacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International'da Becky Anderson'ın programında katılarak Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'daki gelişmelerden büyük endişe duyduklarını belirten Kalın, "Rusya'nın diplomasiye ve müzakereye şans vermeden saldırı yapmaya devam etmesi büyük bir hata olur" diye konuştu.

Türkiye'nin mevcut durumda Rusya'ya yaptırım uygulama planlarının bulunmadığını kaydeden Kalın, Moskova ile enerji, turizm, tarım gibi sektörleri de içeren güçlü ekonomik bağlarının zarar görmesini istemediklerini söyledi.

Kalın, yaptırım kararından kaçınmaları noktasında daha önemli bir faktör olarak Rusya'yla diyalogda kalmaya devam etmek istediklerini vurguladı.

Batı ülkelerinden yetkililerin de Türkiye'nin Rusya'yla iletişimde kalmasının önemini kendilerine aktardıklarını belirten Kalın, "Bazılarının, Rusya'yla iletişimde kalıp onları teşvik ederek müzakere masasına geri dönmeye yönlendirmesi gerekiyor" dedi.

(AA)