Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'ye yönelik olası kara harekâtına ilişkin açıklama yaparak, "Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Bu operasyonlar her an yapılabilir" dedi.

İbrahim Kalın'dan 'kara harekâtı' açıklaması: Yarın, haftaya veya her an olabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber'de Suriye'ye yönelik olası kara harekâtına ilişkin açıklamalarda bulundu

"Türkiye'ye yönelik tehditlere karşı Türkiye her zaman hazır ve nazırdır ve operasyonlar dönem dönem devam eder" diyen İbrahim Kalın, "Bundan sonra da bu tür tehditler söz konusu olduğunda bu operasyonların zamanı, zemini, mekanı şekli kapsamı Türkiye tarafından belirlenir ve kendi önceliklerimiz çerçevesinde hayata geçirilir" ifadelerini kullandı.

Kalın, şöyle devam etti: "Bunların bugün mü, yarın mı olacağını açıklamak gibi bir şeyimiz yok elbette Şunu bilmesi gerekir ki bütün teröristlerin diğer unsurların Türkiye bu tür tehdit algısını belli bir noktaya getirdikten sonra gereğini yapar."

Olası harekâtın tarihi hakkında da konuşan Kalın, "Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Bu operasyonlar her an yapılabilir. Bugüne kadar nasıl yapıldıysa bundan sonra da yapılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN SİNYAL VERMİŞTİ

Türkiye, 20 Kasım tarihinde Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekâtı başlatmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe Kilit Hava Harekâtı icra edilmiştir" denilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, kara harekâtı ile ilgili sinyal vermişti.

Erdoğan, şunları söylemişti:

"Hatay'dan Hakkari'ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarını saldırı imkanı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk. Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Aynularab gibi çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz.

Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz. Teröristlerin içine saklanarak kendilerini güvende hissettikleri o beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır."