Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TÜGVA’ya ait olduğu öne sürülen atama listeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın, söz konusu listelerin vakfa karşı bir 'saldırı' olduğunu iddia etti.

İbrahim Kalın’dan TÜGVA’nın 'kadrolaşma listeleri'ne yorum: Saldırı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ait olduğu öne sürülen bazı ‘kadrolaşma listeleri’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, söz konusu iddiaların kuruma karşı bir ‘saldırı’ olduğunu savundu. Kalın, “Arkadaşlarımız son derece şeffaf, kanunlara, kurallara bağlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Bunlardan rahatsız olanlar gitsinler kendi meseleleriyle uğraşsınlar” dedi.

AA'nın aktardığına göre, Kalın, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diplomasi Akademisi programı kapsamında Avrupa ülkelerinden gelen genç akademisyenlerle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, son dönemde TÜGVA'ya yönelik iddiaları ‘saldırı’ olarak nitelendiren Kalın, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız son derece şeffaf, kanunlara, kurallara bağlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar, gençliğimize çok güzel hizmetler sunuyorlar. Bunlardan rahatsız olanlar gitsinler kendi meseleleriyle uğraşsınlar. Arkadaşlarımızın yaptığı güzel çalışmaların farkındayız, devamını diliyoruz."

TÜGVA’NIN KADROLAŞMA LİSTELERİ

Gazeteci Metin Cihan, kendisine eski bir TÜGVA çalışanının ilettiğini belirttiği bazı listeler paylamış, söz konusu listeler sosyal medyada gündem olmuştu. Cihan’ın paylaştığı listede onlarca kişinin çalıştığı kurumlar, mülakata girecekleri yer ve tarih, yerleşmek istedikleri kurumlar ile ‘referans’ olarak tanımlanan torpil aracılarının yazılı olduğu görülüyor.

Torpil listesi ve kamuda kadrolaşma iddialarının yanı sıra TÜGVA, yönetiminde çok sayıda bürokratın yer almasıyla da eleştiriliyor.