Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, artan elektrik faturalarında yeni düzenleme yapılacağını söyledi. Kalın, "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak" ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın: Elektrik faturalarında yeni adımlar atılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, artan elektrik faturalarında yeni düzenleme yapılacağını söyledi. Kalın, "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A-Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Artan elektrik faturaları ve tepkilerle ilgili konuşan Kalın, "Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. İyileştirmeler devam edecek. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz diye konuştu.

Kullanılan kilovat saat kotasının 150'den 210'a çıkartılmak suretiyle nispi de olsa bir rahatlamanın olacağını savunan Kalın, "Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdi, süreci yakından takip ediyor. Burada temel ilke vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek adımları ivedi şekilde atmak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz. Vatandaşın yükünü hafifletecek yeni adımlar atılacak" dedi.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden krize ilişkin de konuşan Kalın, "Cumhurbaşkanımızın Zelenskiy ile Putin'i bir araya getirme teklifi çok kritik. Ukrayna olumlu bakıyor, Rusya'nın da olumlu cevap vermesiyle bu görüşme gerçekleşir. Sayın Putin'in Türkiye ziyareti olacak. Önümüzdeki günlerde o tarih de gelir" ifadelerini kullandı.

Kalın, Ukraynalıların "Savaş geldi, geliyor, Rusya işgal etti, ediyor" söylemlerinden rahatsız olduklarını artık açıktan ifade etmeye başladığını dile getirdi, şunları söyledi:

"Bu durumun ne kadar gerçekçi olduğu çok iyi değerlendirilmeli. Bu durumun siyasi ve ekonomik sonuçları var. Bunları da dikkate almak gerekiyor. Teskin edici, gerilimi düşürücü bir yaklaşımın ortaya konması gerekiyor. Temel soru şu: Soğuk Savaşın sona ermesinden 30 yıl sonra bu jeopolitik denge düzeni yeniden nasıl kurulacak? Burada Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanımızın özelde oynayacağı rol çok kritik. Çünkü bu süreç içerisinde Rusya Batı ittifakı karşısında bir noktaya geldi. Batı ittifakı Amerika, NATO başka güvenlik endişeleri ile hareket eder hale geldi. Aradaki mesafe çok açıldı. Şimdi bunu tekrar bir derleyip toparlayacak bir perspektife, zemine, liderliğe ihtiyaç var. Burada bence Putin'in ana hedefi Ukrayna değil, Batı ile oturup yeniden pazarlık yapmak. Özellikle de ABD ve NATO ile."

Kalın'ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

"İki seçilme hakkı var. Önümüzdeki yıl, 2023'te seçilme hakkı var. Bununla ilgili hukuki bir tartışma falan söz konusu değil. Şu anda odaklandığımız şey 2023 seçimlerinden başarılı bir şekilde çıkmak.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize ziyareti olacak. Orada bir değişim oldu, olumlu yaklaşım var. Bizim İsrail ile ilişkilerimizde 2 temel boyut var. Bir ikili ilişkilerimiz var bir de Filistin var. Biz bunu İsrail tarafına açık şekilde ifade ettik. Filistin'de ne olduğu bizi ilgilendiriyor. Kimse bunu sorgulayamaz. İsrail, Filistin meselesinde yapıcı adımlar atmaya başladı.

ERDOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU

İki buçuk saat önce görüştük cumhurbaşkanımız gayet iyi. Doktorların öngörüsü birkaç gün içinde negatife döneceği yönünde. Görevinin başında biz görüşüyoruz, konuşuyoruz. Gerekli talimatları da veriyor ki işlerden aksama olmasın."