Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara'da Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ile görüştü. Kalın görüşmede, "Türkiye’nin yeni bir göç dalgasını kaldırma imkanı yok" mesajı verdi.

İbrahim Kalın: Türkiye’nin yeni bir göç dalgasını kaldırma imkanı yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ile yaptığı görüşmede, uluslararası topluma, "göçle mücadele" çağrısında bulundu. Kalın, "Türkiye’nin yeni bir göç dalgasını kaldırma imkanı yok" mesajı verdi.

İbrahim Kalın, Griffiths ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Görüşmede, Suriye ve Afganistan'daki insani durum ve yardım konuları ele alındı.

'ULUSLARARASI TOPLUM SORUMLULUK ALMALI'

Suriye'de mevcut insani krizin sonlandırılması için siyasi çözüme ulaşmanın elzem olduğu ifade edilen görüşmede, Suriye'ye insani yardım geçişinin devamını sağlayan 2585 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Afganistan'daki insani durumun kötüleşmemesi adına istikrarın sağlanması ve barışçıl geçiş sürecinin önemine vurgu yapılan görüşmede ayrıca, Türkiye'nin yeni bir göç dalgasını kaldırma imkanının olmadığı belirtildi.

Uluslararası toplumun acilen ve kararlı şekilde sorumluluk alması gerektiğinin altı çizilirken, Türkiye ve BM'nin, insani krizlerin önlenmesinde yakın koordinasyon ve iş birliğini sürdürmesi konusunda da mutabık kalındı.

AA