Siyasal iletişim uzmanı Dr. İbrahim Uslu, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nın yanı sıra 2 yeni ittifakın kurulabileceğini ileri sürdü. Uslu, Memleket Partisi ve Vatan Partisi'nin de içinde olduğu yeni bir ittifak kurulabileceğini savunurken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi'nin de (EMEP) ittifaka gidebileceğini ileri sürdü.

İbrahim Uslu'dan 'yeni ittifaklar kurulabilir' iddiası

Kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişim uzmanı Dr. İbrahim Uslu, Memleket Partisi ve Vatan Partisi'nin de içinde olduğu yeni bir ittifak kurulabileceğini belirterek, TİP ve EMEP'in de ittifaka gidebileceğini belirtti.

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde göstereceği adayın kim olacağı tartışılıyorken İbrahim Uslu'dan ilginç bir çıkış geldi. Sabah gazetesinden Yavuz Donat'a açıklamalarda bulunan Uslu, Memleket Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Demokratik Sol Parti, Hür Dava Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin ittifak kuracağını ileri sürdü. Uslu, sol partilerin ittifakına da vurgu yaptı. Seçimde yer alacak sol partilerin ise, TİP ve EMEP ile yüzde 12.5'e çıkmaya çalışacağını söyledi.

'AKP SON SEÇİMDE ALDIĞI OYUN GERİSİNDE'

Uslu, siyasette bir 'sıkışmışlık' yaşandığı görüşünü dile getirirken, "Biraz ayrıntı lütfen. Hangi partide? Ya da hangi ittifakta? Ne gibi sıkışmışlık?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"İktidarın sıkışmışlığı şu... Oyu azaldı fakat küçülmeye direniyor. 15 Temmuz darbe girişimine direnişi, Erdoğan'ın oyunu artırdı. Pandemide de güçlü iktidar görüntüsü oy getirdi. Aralık 2021 ile Ocak 15 arasında AK Parti oyunda yüzde 2 yükselme oldu. Ama hâlâ son seçimde aldığı oyun gerisinde. Muhalefetin sıkışmışlığı şurada; oylar parsellenmiş. İYİ Parti, uzun süre yüzde 14-15 bandında dondu, kaldı. CHP de, son 5-6 aydır yüzde 25-26 aralığında. Oyunu yükseltemiyor."

'KİM DAHA POPÜLER?'

"Peki, muhalefet için adı anılanlar arasında hangisinin oy oranı daha yüksek?" sorusuna ise Uslu şu yanıtı verdi:

"Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş... Bilinme, tanınma yönünden birbirlerine karşı avantajlı veya dezavantajlı değiller.

Kılıçdaroğlu'na, HDP seçmeni oy verir ancak İYİ Parti tabanı bundan rahatsız olacaktır.

İmamoğlu'na, HDP dâhil hiçbir tabandan itiraz görünmüyor.

Akşener'e HDP tabanından destek yok.

Yavaş her tabanın oy verebileceği bir aday.

Özetleyecek olursam belediye başkanlarının oy tabanları, parti başkanlarının tabanlarından daha geniş."