Ligin bitimi için geri sayım başladı. Kimimizin umutlarının azaldığı kimimizin ise heyecanını kontrol edemediği günlere girdiğimiz 29. haftanın takımı yükselişe geçen Kasımpaşa'yı, üstelik deplasmanda yenen Kayseri, haftanın oyuncusu 6. golünü atarak en golcü sezonunu yaşayan Yalçın oldu. Haftanın teknik direktörü İbrahim Üzülmez olurken, 32 gol vuruşunun en güzelini Akhisarlı Grbic yaptı.

Haftanın açılışı ülkenin en biçimsiz stadında oldu. Hakemin 20. dakikadaki penaltı kararıyla hem yenik duruma düşen hem de 10 kişi kalan Eskişehir, Konya'ya direnemedi. Kırmızı Şimşeklerin umutları tükenmek üzere... Konuk ekip sayıca fazla oynamanın avantajını hissedemeyip, son dakikalarda korku filmi yaşasa da zorlu virajı 3 puanla geçerek üçüncülüğünü perçinledi.

Korku hattıyla mesafesini korumak isteyen Rizespor, Avrupa hesapları yapan Osmanlı'yı konuk etti. Deplasmanların efendisinin karakteristik özelliği oyunu dengede götürüp 80'den sonra bulduğu golle galip gelmek. Bu galibiyet onları 5. sıraya yükseltti. Ligin ikinci devresinin en kötü takımlarından Rize, ateş hattından seri yakalayan olmadığı için hâlâ rahat.

Ligin bitimi için geri sayım başladı. Kimimizin umutlarının azaldığı kimimizin ise heyecanını kontrol edemediği günlere girdiğimiz 29. haftanın takımı yükselişe geçen Kasımpaşa'yı, üstelik deplasmanda yenen Kayseri, haftanın oyuncusu 6. golünü atarak en golcü sezonunu yaşayan Yalçın oldu. Haftanın teknik direktörü İbrahim Üzülmez olurken, 32 gol vuruşunun en güzelini Akhisarlı Grbic yaptı.

Beşiktaş şampiyonluk yolundaki önemli engellerden birini daha aştı. 2-0 önde olmasına rağmen maçın son bölümünde düştüğü durum sevimsiz olsa da son 5 haftaya 5 puan önde giriyor. Sivas için aynı şey tersten geçerli. Son düzlüğe Kayseri'nin 5 puan gerisinde giriyorlar. Topla en çok buluşan oyunculardan Cicinho'nun sezonu kapatması da cabası...

6 haftadır gol atamayan Kayseri'ye hayat öpücüğü Kasımpaşa kalecisi Ramazan'dan geldi. Hakan Kutlu'nun oyuncu değişiklikleri de işe yarayınca Kayseri 3 ay sonra ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. Kasımpaşa, Avrupa yolundaki rakipleriyle art arda oynayacağı maçlar öncesi hesapta olmayan bir mağlubiyet aldı.
Başakşehir, kendi evinde Gaziantep'i 4-1 yenerek dördüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Bozbaykuşlar, tarihinin en başarılı sezonunu yaşayarak, Avrupa Ligi'ne katıldığı geçen seneki puanını yakaladı. Bu sezon sadece Beşiktaş'tan 4 gol yiyen Gaziantep, 10 kişi kaldıktan sonra sahada varlık gösteremedi. Nispeten rahat gözükseler de rehavetin bedeli ağır olabilir.

Bursaspor taraftarının da desteğiyle iştahlı başladığı karşılaşmayı kaybederek Avrupa yolunda ağır yara aldı. 5. şampiyonun tekrar potaya girmek için son şansı Kayseri deplasmanı. 7 hafta sonra kazanan Akhisar ligin bitmesine daha 5 maç varken en başarılı sezonunun sadece 1 puan gerisinde. Rize dışındaki yarı finalistlerden birinin Kupa'yı alması durumunda lig beşincisi UEFA Kupası'na katılacak. Akhisar en güçlü adaylardan...
Taraftarlarının protestosu altında oynayan Fenerbahçe bu sezon ilk kez 4 gol atarak kazandı. Aslında sezonun genel sorunu Fernandao ve Van Persie dışında oyuncuların skor üretememesiydi. Volkan Şen'in ekstra katkısı skora da yansıdı. Mersin'in havlu atmak üzere olduğu her halinden belli oluyor. Gelecek hafta Eskişehir'i yenemezse Akdeniz temsilcisi sezonu kapatan ilk takım olacak.

"Yiğidi öldür, hakkını ver". Gençlerbirliği, 2016'nın Beşiktaş ve Konyaspor'dan sonra en başarılı takımı. Ligin dibinde teslim aldığı takımı bu noktaya getirmek dünyanın her yerinde başarıdır ve ödüllendirilir. Tabii konu İlhan Cavcav olunca kesin konuşmak mümkün olamıyor. Bakalım futbolumuzun en uzun soluklu aktörü gelecek sezon takımı İbrahim Üzülmez'e teslim edecek mi? Trabzon kazanırken de umut vermiyordu. Erken yenilen golden sonra dağılan bir takımın Avrupa yarışında olma ihtimali yok. Galatasaray ve Trabzon Avrupa vizesi almaktan ziyade sezonun en büyük hayal kırıklığı olmak için yarışıyor...