Yayın Koordinatörümüz İbrahim Varlı’nın Almanya’nın Berlin, Göttingen ve Frankfurt kentlerinde çeşitli konferanslara katıldı. BirGün’ün durumu, karşılaştığı zorluklar ve hedeflerine ilişkin bilgiler veren Varlı, gazetemizi desteklemek isteyenlerin bunu hem “dijital abone“ olarak, hem de bunu çevrelerine yaygınlaştırarak gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

İbrahim Varlı, Berlin, Göttingen ve Frankfurt’ta BirGün’ü anlattı

BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı’nın Almanya’nın çeşitli kentlerindeki konferansları gazetemizin Avrupa’daki okurlarının canlı katılımıyla gerçekleşti.

Berlin’deki “Bavul Sanat ve Kültür Cafe“deki “Savaş, Çatışma, Kriz İkliminde Medyanın Toplumsal Rolü“ konulu, Göttingen’de “Anadolu Kültür Merkezi“ndeki “Kapitalizmin Krizi ve Değişen Güç Dengeleri“ konulu konferanslarından sonra Frankfurt “Haziran Kültürevi“ndeki “Seçime Giderken Türkiye, Rejim Krizi ve Medya“ konulu konferansı da Frankfurt ve başta Darmstadt olmak üzere çevresindeki kentlerden büyük bir katılım oldu.

Her üç kentte de dinleyiciler soruları ve yorumlarıyla konferansların oldukça verimli geçmesine büyük katkıda bulundular. Yazarımız Varlı, konferanslarda dünyaki ve Türkiye’deki krizler, önümüzdeki seçim süreci ve seçimlerdeki ittifaklara ilişkin son gelişmeleri, kendi gözlem ve yorumlarını anlattı. Bu arada gazetemiz BirGün’ün durumu, karşılaştığı zorluklar ve hedeflerine ilişkin bilgiler de veren Varlı, Avrupa’dan dijital olarak takip edilmesi mümkün olan gazetemizi desteklemek isteyenlerin bunu hem “dijital abone“ olarak, hem de bunu çevrelerine yaygınlaştırarak gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

Konferansları izleyen okurları, Gazeteci-Yazar İbrahim Varlı’nın son kitaplarından edinme ve kendisine imzalatma şansı da buldu.

İbrahim Varlı toplantılarda okurları için kitaplarını imzaladıİbrahim Varlı toplantılarda okurları için kitaplarını imzaladı

Göttingen'deki konferansı Anadolu Kültür Merkezi yöneticilerinden Ezgi Güneytepe yönetti.Göttingen'deki konferansı Anadolu Kültür Merkezi yöneticilerinden Ezgi Güneytepe yönetti.

Frankfurt'taki konferanın moderasyonunu yazarımız Gürsel Köksal üstlendiFrankfurt'taki konferanın moderasyonunu yazarımız Gürsel Köksal üstlendi

ibrahim-varli-berlin-gottingen-ve-frankfurt-ta-birgun-u-anlatti-1118463-1.