Gebze’de BİLKAR’ın düzenlediği söyleşiye konuk olan BirGün yazarı İbrahim Varlı, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD emperyalizminin yeni hedefinin İran olduğunu söyledi. İran’a yönelik yaptırımları aşama aşama devreye sokan ABD’nin gerici Arap monarşileri, Mısır ve İsrail’i de yanına çekerek baskısının her geçen gün artırdığını kaydeden Varlı, bu kuşatmanın Türkiye başta olmak üzere bütün bir bölgeyi derinden […]

İbrahim Varlı: İran ablukası en çok Türkiye’yi vuracak

Gebze’de BİLKAR’ın düzenlediği söyleşiye konuk olan BirGün yazarı İbrahim Varlı, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD emperyalizminin yeni hedefinin İran olduğunu söyledi.

İran’a yönelik yaptırımları aşama aşama devreye sokan ABD’nin gerici Arap monarşileri, Mısır ve İsrail’i de yanına çekerek baskısının her geçen gün artırdığını kaydeden Varlı, bu kuşatmanın Türkiye başta olmak üzere bütün bir bölgeyi derinden etkileyeceğini ifade etti. ABD’nin Türkiye’nin de içinde olduğu sekiz ülkeye tanıdığı geçici muafiyeti uzatmayacağını, bu sürenin mayıs ayında sona ereceğini belirten Varlı, İran’a yönelik ambargoların emperyalist barbarlığın bir göstergesi olduğunu söyledi.

Ortadoğu’daki paylaşım, güç, nüfuz savaşlarında yeni bir aşamaya geçildiğine dikkat çeken Varlı, Suriye, Yemen, Libya’da devam eden çatışmaların yeni krizlere gebe olduğunu kaydetti.

Bölgede her şeye rağmen umudun hakim olduğuna dikkat çeken Varlı, Sudan’da, Cezayir’de on yıllarca ülkelerinin demir yumrukla yöneten diktatörlerin ezilen, yoksul halkın öfkesi karşısında tutunamadığını söyledi. Sudan’da da Cezayir’de de ordunun diktatörlerin arkasından çekilerek rejimin “bekas”sını güvenceye almakiçin devereye girdiğini ifade eden Varlı, her iki ülkede de sürecin devam ettiğini belirtti.

ÖDP Gebze İlçe Başkanı Recep Karadeniz, Tüm Emekliler Sendikası Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek’in katıldığı söyleşinin ardından İbrahim Varlı “Hegemonya Savaşı” kitabını imzaladı.