Günlerdir Kobane'deki IŞİD saldırılarını sadece izlemekle yetinen Türkiye'nin İçişleri Bakanı Ala, Türkiye'deki IŞİD karşıtı protestolar sonrası oluşan çatışmalardan HDP ve CHP'yi sorumlu tuttu. ALA, HDP'nin yaptığı açıklamaları 'kurnazlık' olarak değerlendirerek HDP'nin şiddeti körüklediğini savundu

İçişleri Bakanı'ndan HDP'ye 'kurnazlık' suçlaması

Kobane'deki IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemler ve ardından yaşanan çatışmalar sonucu 36 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ankara'da basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, 351 kişinin yaralandığı çatışmaların 35 ilde yapıldığını, 1024 kişinin gözaltına alınıp bunların 58'inin tutuklandığını söyledi. 'Ortalığı yakıp yıkanların' tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Ala, olaylardan CHP ve HDP'yi sorumlu tuttu.

METİNLER ARASINA GİZLEMİŞLER
HDP'yi kurnazca bir dil kullanarak şiddeti körüklemekle suçlayan Ala, "Metinler cümleler arasına gizlemiş küçük kurnazlıklarla yine şiddet eylemleri aslında tamamen bitirilmesi çağrısı yapılması gerekirken, o kurnazlıklarla desteklenir bir dil kullanılmıştır" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA DA YÜKLENDİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ala'nın eleştirilerinden nasibini aldı. Ala, "Ana muhalefet partisi genel başkanı maalesef, milletin canına malına kast edenlerle ambulansları okulları yakanlarla bu şiddeti kullananlarla bu şiddete karşı devletin verdiği görevi yapan kanunların verdiği yetkiyi kullanan güvenlik güçlerinin hareketini yaptıkları görevi aynı kategoride değerlendirmiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.