İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazeteci Erk Acarer ve TİP Milletvekili Barış Atay’ı Twitter’dan hedef alarak iki isme de hakaretlerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, gazeteci Acarer ve milletvekili Atay’ı hedef aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla gazeteci ve BirGün yazarı Erk Acarer ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay’ı hedef aldı.

İki ismi de paylaşımlarına etiketleyen Soylu, Acarer’e ilişkin paylaşımında “soytarı” ifadesini kullandı.

Soylu, söz konusu tweetinde, “Parası nerden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere'ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok” dedi.

Acarer, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, yurt dışına kaçan Thodex Kripto Para Borsası’nın kurucusu Faruk Fatih Özer’in bir fotoğrafta yanında Süleyman Soylu’nun yeğenin bulunmasına ilişkin, “Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam” şeklinde paylaşım yapmıştı.

Soylu, aynı konu üzerinden hedef aldığı bir başka isim TİP Milletvekili Barış Atay’a ilişkin ise şu sözleri sarf etti:

“Çirkin yüzün, dilin 21 yaşında ailesinden aldığı üniversite harçlığı hariç işi-geliri olmayan müzikle uğraşan gence dadandı. Alçakça iftira ettiğin gibi arabası da yok sadece video çekiminde kullanmış başka gençlerin yapabileceği gibi Sataşıyorsun sonra ağlıyorsun. Çukur.”