CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta asker cenazesi sırasında yapılan saldırı, Ankara’da çok sayıda milletvekili, siyasi parti temsilcisi, kitle örgütü ve yurttaşların katıldığı basın açıklamasıyla protesto edildi. Kitle adına konuşan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Valisi Vasip Şahin’in istifa etmesi gerektiğini söyledi. CHP’nin 81 ilde gerçekleştirdiği protestoların başkentteki […]

“İçişleri Bakanı  ve Vali istifa etmeli”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta asker cenazesi sırasında yapılan saldırı, Ankara’da çok sayıda milletvekili, siyasi parti temsilcisi, kitle örgütü ve yurttaşların katıldığı basın açıklamasıyla protesto edildi. Kitle adına konuşan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Valisi Vasip Şahin’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP’nin 81 ilde gerçekleştirdiği protestoların başkentteki adresi CHP Ankara İl Başkanlığı önü oldu. İyi Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Beyazıt , CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin yanı sıra ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Başkanı Aysun Gezen ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi CHP İl Başkanlığı önünde hazır bulundu.

AMAÇ BARIŞ VE DEMOKRASİ ORTAMINI BOZMAK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının planlı olduğunu ve provokasyon amacı taşıdığını ifade eden Güvener, “Saldırıyı planlayan karanlık güçler bilmelidir ki demokrasi mücadelesinin kahramanı genel başkanımız yalnız değildir” dedi.

Saldırıların CHP’yi durduramayacağını vurgulayan Güvener, “Ne genel başkanımız bir milim geri atar ne de CHP’ye oy vermiş 14 milyon insan bu saldırılara pirim verir çünkü bu saldırının amacı barış ve demokrasi ortamını bozmaktır. Bu provokatif saldırı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Genel başkanımıza yapılan saldırıları seyretmişlerdir. Fakat bilsinler ki bu saldırılar bizi ülkenin geleceği için yaptığımız mücadeleden alı koyamaz. Saldırıda ihmali bulunan kamu görevlileri bir dakika durmadan istifa etmeliler” ifadelerini kullandı.

CHP’li Milletvekilleri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı BirGün’e değerlendirdi

Ankara’da Güvenpark’ta bulunan il binasının önünde yapılan açıklamaya katılan vekiller saldırıyı BirGün’e değerlendirdi.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşçıer, “Sadırı organize ve sistemli bir saldırı. Emniyet müdürü orada, vali orada, Milli Savunma Bakanı orada üst düzey prokolün önünde böyle bir saldırı olması sistemli olduğunu düşündürüyor bize” dedi.

“Failler sadece orada olanlar değil, kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dil kullanan siyasilerdir. Çünkü yaşanan olayın soğutmak yerine hala “Aldığınız oy oranı ile orada ne işiniz var” gibi açıklamalar son derece ürkütücüdür” diyen Taşçıer, ” Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Bu saldırının azmettirenlerini ortaya çıkardığımızda adalet tecelli etmiş olacaktır İnsanlığa karşı işlenmiş ağır bir suçla karşı karıyayız” dedi.

Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı istifa etmeye davet etti. Erkek, “Halkı kin ve nefrete sürükleyen ve kutuplaştıran İçişleri Bakanı derhal istifa etmeli, Milli Savunma Bakanı da istifa etmelidir. Linç girişimde bulunan insanlara “Mesajınızı verdiniz” demek bu suça ortak olmaktır” ifadelerini kullandı.