İçişleri Bakanlığı, Antalya'da PKK talimatı ile Antalya'da orman yakma hazırlığında olan Ahmet K., isimli bir şüphelinin yakalandığını açıkladı. Finike ilçesinde gözaltına alınan Ahmet K'nin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda sülfürik asit ve Antalya haritası bulundu.

İçişleri Bakanlığı: Antalya'da orman yangını çıkarma hazırlığında olan şüpheli yakalandı
Fotoğraf: AA (Arşiv)

İçişleri Bakanlığı, Antalya'da 'PKK'nin talimatıyla' orman yangını çıkarma hazırlığı yaptığı belirlenen Ahmet K'nin yakalandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, emniyet ekiplerince, Ahmet K'nin sülfürik asit temin etmeye çalıştığı ve eylem yapabileceği ihbarı üzerine yapılan incelemede, Kayseri'den Antalya'ya gelen ve inşaatta çalışmaya başlayan Ahmet K'nin, internet üzerinden verdiği sülfürik asit siparişini kargodan teslim aldığı belirlendi.

İKAMETİNDE SÜLFÜRİK ASİT BULUNDU

Finike ilçesinde gözaltına alınan Ahmet K'nin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda sülfürik asit ve Antalya haritası bulundu.

Bakanlık açıklamasına göre, şüpheli Ahmet K, "Devran-Rojhat" kod adlı örgüt mensubunun kendisiyle irtibata geçtiğini ve Antalya'da muhtelif yerlerde yangın çıkarma talimatı verdiğini anlattı.

Örgüt mensubunun, kendisine para ve orman yakması amacıyla kullanacağı düzeneği nasıl hazırlayacağını tarif eden video ve materyal gönderdiğini belirten Ahmet K, yakalanmaması halinde orman yakma eylemini gerçekleştirmiş olacağını ifade etti.

AA