İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı olan illerde ekmek dağıtımının başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla başladığını duyurdu

İçişleri Bakanlığı: Evlere ekmek dağıtımı başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde getirilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada evlere ekmek dağıtımının başladığı duyuruldu.

Bakanlık açıklamasında, sokağa çıkma yasağı olan illerde ekmek dağıtımının başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla başladığını belirtti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, sokağa çıkma yasağı sürecinde fırınların çalışacağını belirterek, "Ekmek vatandaşların kapılarına kadar götürülüp verilecek, satış yapılacak." diye konuşmuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "Başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere, Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla vatandaşlara ekmek ulaştırılacaktır" denilmişti.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla bu gece 00:00'da başlayan 31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı kararının ardından yurttaşlar fırınlara ve marketlere koşmuştu.

Böylelikle koronavirüse karşı alınan tüm tedbirler, plansızlık nedeniyle ihlal edilmiş oldu.